2 malzemeli kolay maskeler

Evinizdeki malzemeleri kullanarak cildinize yatırım yapabilirsiniz. Sadece 2 malzeme kullanarak cilt güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

2 malzemeli kolay maskeler
GENÇLEŞTİREN BAKIM

Yarım paket yaş mayayla birkaç damla zeytinyağını karıştırıp 30 dakika cildinizde bekletip yıkayın. Yaş maya içerdiği yüksek miktardaki proteinlerle cilt yaşlanmasının önüne geçebilmektedir.

NEMLENDİRİCİ

Bazı meyveler içerdikleri yüksek su miktarına bağlı olarak cildi nemlendirmede başarılıdır. Örneğin soyulmuş muzu ezerek yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 dakika bekleyin ve kan akımını hızlandırmak için soğuk suyla yıkayın.

LEKELER İÇİN

Bir çorba kaşığı balı bir çorba kaşığı limon suyuyla karıştırın. Pamukla cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin. Maskeyi pamukla ve maden suyuyla temizleyin. İyice temizlediğinizden emin olun. Çünkü cildinizde limon kalırsa güneşe maruziyet durumunda lekelere neden olabilir.

TEMİZLEYİCİ TONİK

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı yoğurt

Bu iki malzemeyi karıştırıp birkaç saat buzdolabında bekletin. Yüzünüze sürdükten 30 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Bakımınızı cildinize uygun bir nemlendiriciyle tamamlamayı unutmayın.

SIKILAŞTIRICI MASKE

Sade Türk kahvesi yapın, soğumaya bırakmadan önce içine kahve kadar bal koyup soğumaya bırakın. Cildinize sürüp 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.

CİLT PARLATAN DOMATES

Domatesin içindeki meyve asiti ve sütün içindeki laktik asit bir araya geldiğinde yüksek asit düzeyi cildi temizler, tonların eşitlenmesine yardımcı olur ve genel bir parlaklık verir. Küçük bir domatesi ikiye bölün, yarısını 2 yemek kaşığı yağlı sütle bir kaseye koyun. Domatesi süte bandırarak yüzünüze sürün, yüzünüz kurudukça işlemi tekrarlayın.

SİYAH NOKTA İÇİN LİMON

Yumurta akını ve 1 yemek kaşığı kadar limon suyunu iyice karıştırın. Yüzünüzde göz ve ağız bölgesi dışında her yere sürün. Üstüne ince bir kat peçeteyi göz ve ağız bölgesini açık bırakacak şekilde serin. Bir kat karışımı daha ekleyin ve kuruyana kadar veya 15-20 dakika yüzünüzde bırakın.

(Akşam Life)
Konular Kadın / Bakım