30 milyon liralık zeytin vurgunu

Akhisar'ın tanınmış ailelerinden birine mensup olan zeytincilik firması sahibi E. G. hakkında Akhisar Jandarma ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok sayıda karşılıksız çek ve dolandırıcılık iddiası ile suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

30 milyon liralık zeytin vurgunu
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir ve Akhisar'da çok sayıda zeytin üreticisi ve bankaların milyonlarca liralık karşılıksız çek nedeni ile mağdur olduğu ve soruşturma açıldığı öğrenildi.

ZEYTİN PİYASASI ŞAŞKIN

Firma sahiplerinin Güzelbahçe'de villa inşaatına girdiği ve bu yeni projesi yüzünden işlerinin ters gittiği ve birçok çeklerine de bankalar tarafından karşılıksız damgası vurulduğu ve haciz işlemlerinin başlatıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre, firmanın; banka kredileri, karşılıksız çekler olmak üzere piyasaya olan 30 milyon TL'nin üzerinde borcu olduğu ve rakamın artacağı belirtildi. Manisa Akhisar başta olmak üzere yurt genelinde zeytin ve zeytinyağ üretiminde hatırı sayılır bir şirket olan zeytincilik firmasının, son aylarda girdiği inşaat sektörü nedeniyle zon günler yaşadığı ortaya çıktı. Son haftalarda ard arda yaşanan karşılıksız çekler sonrası şaşkına dönen zeytin üreticileri ve pazarlamacıları ile iş yapan firmalar soluğu Jandarma ve Savcılıkta alıyor. Zeytincilik firmasının çok sayıda piyasaya verdiği çeklerin karşılıksız çıkması üzerine, çek sahipleri, yaptıkları ikili görüşmelerden net sonuç alamayınaca çeklerinin arkasını vurdurarak şikayetçi oldukları öğrenildi.

Özellikle zeytin üreticisinin yanı sıra, aracılık yapan şirketlerin de karşılıksız çıkan çekler yüzünden mağdur olduğu ve birçok firmanın da bu çekler yüzünden işlerinin bozulduğu öğrenildi. Karşılıksız çekler teker teker, bankalar tarafından mühürlenirken, ayrıca firmanın bankalardan kullandığı 20 milyon liranın üzerinde kredi borcunun da olduğu ve bu borcunda ödenmediği iddia edildi. Hatta bu kredi çekimi sırasında aracılık yapan firmalara verilen komisyon için çeklerin bile karşılıklarının ödenmediği öne sürüldü.

SUÇ DUYURULARI ARTTI

Manisa ve Akhisar başta olmak üzere zeytin piyasasında şok etkisi yaratan olay sonrası, alacaklı olan çiftçi, aracı ve diğer alacaklılar savcılığa ve jandarmaya giderek firma ve firma sahibi E.G. hakkında şikayetçi oldukları öğrenildi. Şirketin tamamen girdikleri kat karşılığı olan villa inşaat işleri yüzünden zor anlar geçirdikleri belirtildi. Yapılan şikayetler nedeniyle şirket yetkililerinin ifadesine başvurulacağı belirtildi.