5 kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı!

SGK tebliğinde yapılan değişiklikler ile Altuzan, Xgeva, Mozopil, Opdivo ve Revlimid isimli kanser ilaçları geri ödeme kapsamına alındı.

5 kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı!
Sabah'ta yer alan habere göre Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikler Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri talepleri doğrultusunda gazi ve şehit yakınları ile er-erbaş olarak askerlik görevini ifa edenlerden otelcilik hizmetleri ve istisnai sağlık hizmetleri kapsamında ilave ücret alınmayacak. Yüzde 40 ve üzerinde engelli kişilerin diş tedavilerinde gerekli olan sağlık kurulu raporu, muayene yapan hekimin düzenleyeceği tek hekim raporuna dönüştürüldü.

ÖDEME LİSTESİNDEKİ KANSER İLAÇLARI

5 adet kanser ilacı SGK tarafından geri ödeme kapsamına alınarak vatandaşların erişimine açıldı.

Ödeme listesine alınan 5 kanser ilacı şöyle:

"Altuzan: Endikasyon ilavesi, Serviks kanseri, Glioblostom

Xgeva: Dev hücreli kemik tümörü, kemik metastası (Prostat, Meme, Akciğer)

Mozopil: Lösemi, Lenfoma nakil öncesi,

Opdivo: Renal hücreli kanser, metanam, klasik Hodgkin lenfoma

Revlimid: Endikasyon ilavesi, Mantle hücreli lenfoma."


Böylece kamuoyunda "156 böbrek kanseri hastası" olarak bilinen hastaların tedavileri için gerekli olan kanser ilacına erişimleri sağlandı.

YÜZDE 40 VE ÜZERİ ENGELLİ KİŞİLERDE SEVKLER DOĞRUDAN YAPILACAK

Yüzde 40 ve üzeri engelli kişilerde, kanser, organ, doku, kök hücre nakli tedavilerinde sevkler doğrudan yapılacak tıbbi gerekçe aranmayacak.

Turner sendromlu hastalarda da büyüme hormonu kullanılarak boylarının uzatılması sağlanabilecek. Yapılan SUT düzenlemesi ile bu hastalarda kullanılacak olan büyüme hormonu bedellerinin kurulca ödenmesi için düzenleme yapıldı.

ÇÖLYAK HASTALIĞINDA SAĞLIK RAPORU KULLANIM SÜRESİ 2 YILA ÇIKARILDI

Doğuştan metabolik hastalıklardan olan çölyak hastalığında yapılan ödemelere esas olan sağlık raporu kullanım süresi 1 yıldan 2 yıla çıkartıldı.

Kemik erimesinin tespiti için yapılan kemik ölçüm işleminin aralığı bu hastaların sıklıkla radyasyon almasının önüne geçilmesi adına 2 yılda bir yapılmasının sağlanması ve raporların da 2 yılda bir çıkarılması yönünde düzenleme yapıldı.