Abdullah Gül'ün babası son yolculuğuna uğurlandı

Babasını kaybeden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üzüntüden sabaha kadar uyumadı. Gül, taziyeye gelen ve telefonla arayanlar için "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar." dedi. Cenazede gözler Bülent Arınç'ı aradı...

Abdullah Gül'ün babası son yolculuğuna uğurlandı
Milliyet'te yer alan habere göre 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül, tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği sonucu 91 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir yaşlılığa bağlı olarak hastanede tedavi gören, son 1 aydır ise özel doktor ve hemşire gözetiminde evinde bakım altında tutulan Ahmet Hamdi Gül, önceki gece yarısı fenalaştı. Ambulansla tedavi gördüğü hastaneye götürülen Ahmet Hamdi Gül, yapılan müdahalelere rağmen dün saat 18.40’ta hayatını kaybetti.

Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Ulu Camii'ne getirildi. Cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet görmez kıldırıyor.  Ahmet Hamdi Gül, bugün öğle namazına müteakip Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanına defnedilecek.

ERDOĞAN, YILDIRIM VE KILIÇDAROĞLU CENAZEDE

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi için camiye ilk gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah gül ve kardeşi Macit Gül'e taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi. Başbakan Binali Yıldırım da Gül ailesine taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenaze için camiye girdi.

GÜL TAZİYELERİ KABUL ETTİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, baba evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Babası 91 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül'ü yitiren 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üzüntüsünden sabaha kadar uyumadı. Annesi Adeviye, erkek kardeşi Macit ve kız kardeşi Hatice Tekelioğlu'nu teselli eden ve sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar" yorumunda bulundu.

BÜLENT ARINÇ NEDEN KATILMADI?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, çok sayıda bakan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski yeni milletvekilleri, işadamları katıldı. Ancak Gül'ün siyasette yol arkadaşı, AK Parti'yi birlikte kurdukları, TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın cenazede olmayışı dikkat çekti.

Arınç, dün Twitter hesabından, "11. Cumhurbaşkanımız Sn. @cbabdullahgul'ün muhterem babası Ahmet Hamdi Gül'ün vefatını teessürle öğrendim. Merhum Ahmet Hamdi Gül'e Allah'tan rahmet; başta Sn. @cbabdullahgul olmak üzere, tüm ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" yazdı.

'MANİSA'DAYIM, ARABAM YOK'

Ancak bugün cenazeye katılmayan Arınç'a Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp neden gitmediğini sordu. Arınç, "Manisa'dayım. Buradan Kayseri'ye gitmek, öğle namazına yetişmek kolay değildi. Gidemedim. Altımda arabam yok. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun" dedi. "Makam aracınız yok mu?" sorumuza ise Arınç, "Makam aracımı Ankara'da bırakmıştım. Manisa'ya uçakla geldim. Burada başka programlarım da vardı" yanıtını verdi.