ABD'ye sert mesaj: "Müdahale ederiz"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sınıra 30 bin PKK’lı terörist yığacaklarını duyuran ABD’ye sert cevap verdi. Türkiye’nin ulusal güvenliği için her tedbiri alacağını söyleyen Kalın, “Teröre karşı her türlü müdahale hakkımız mahfuzdur” dedi.

ABD'ye sert mesaj: "Müdahale ederiz"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre skandal meydan okumaya ilk tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın, “ABD, DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD-YPG’ye verdiği desteği sona erdireceği yerde bu terör örgütünü meşrulaştırmaya ve bölgede kalıcı hâle getirmeye yönelik endişe verici adımlar atmaktadır. Bu durumun kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Türkiye ulusal güvenliği için tedbirleri almaya devam edecek. Teröre karşı her türlü müdahale hakkımız mahfuzdur.”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI WASHİNGTON'U KINADI


Dışişleri Bakanlığı da ABD'nin hamlesine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açılamada, "ABD’nin ulusal güvenliğimizi tehlikeye atan bu tür girişimler asla kabul edilemez. Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye’nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" denildi.