Akdeniz diyeti, diyetisyenleri ikiye böldü

Dünya Sağlık Örgütü'nün 38 ülkede 250 bin çocuk üzerine yaptığı araştırmada, en kilolu çocukların Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya, Yunanistan ve İtalya'dan çıkması, Akdeniz Diyeti'ni tartışmaya açtı.

Akdeniz diyeti, diyetisyenleri ikiye böldü
Yeni Asır Gazetesi İzmir'deki diyetisyenlerin görüşlerini aldı:

Fatma Baysal: Akdeniz Diyeti, zayıflama değil, sağlıklı yaşam diyetidir. Eğer kilo kontrolü sağlanırsa kesinlikle zayıflatır. Ayrıca bu diyet üzerinde yapılan çalışmalarda diyetin ömür uzattığı ve sağlıklı olduğu kanıtlandı. Bu diyetin sağlıksız olmadığını düşünmüyorum.

Gamze Kaçar Bozkurt: Vegan diyetini ilk yazan diyetisyen benim. Akdeniz Diyeti kesinlikle sağlığa yararlıdır. Genelde ketojenik diyeti Akdeniz Diyeti'nin tam tersi ve çok hızlı zayıflatıyor. Böbrekleri iflas ettiriyor. Akdeniz Diyeti ömür boyu süren bir sağlıklı yaşam diyetidir. Özellikle kanser hastalarının kemoterapi sürecinde çok yararlı.

Elif Karslı: Sadece 'Akdeniz diyeti' ile beslenmek çok sağlıklı bir şey değil. Özellikle çocukların büyüme çağında bu diyet yöntemiyle beslenmeleri vücutlarında su tutumuna neden olmaktadır. Bizim ödem dediğimiz durum bu. Bu da kiloya neden olmaktadır. Çocukların diyetten ziyade sağlıklı gelişimlerine yönelik sağlıklı ve çeşitli beslenmeleri gerekmektedir.
Konular Kadın / Bakım