Aniden fenalaşarak kalbi durdu!..

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencisi Sultan Ceylan'ın (23), kalp ritmi bozukluğu sonucu kalbi durdu. Kaldırıldığı hastanede tekrar kalbi çalıştırılan Sultan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Aniden fenalaşarak kalbi durdu!..
CİHAN'da yer alan habere göre dün saat 19.40 sularında Uluyazı Kampüsü içerisinde bulunan KYK Yurdu kantininde felsefe 4. sınıf öğrencisi Sultan Ceylan, fenalaşarak aniden yere yığıldı. Ceylan'ın yanına koşan arkadaşları telefonla hemen 112 Acil servis ekiplerine haber verdi. Ambulansın gelmesi ile birlikte Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sultan Ceylan’ın kalbinin durduğu ve beyninin oksijensiz kaldığı öğrenildi. Acil servis ekiplerinin müdahalesi ile tekrar kalbi çalıştırılan Ceylan'ın, bilincinin kapalı olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Öte yandan olayı duyarak hastaneye akın eden Sultan Ceylan’ın sınıf arkadaşları, ambulansın olay yerine geç geldiğini iddia ederek hastaneye gelen İl Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin’e tepki gösterdi. Öğrencileri sakinleştirmeye çalışan Yetkin, "Bize okulda yaşanan olayın sadece bayılma olduğu söylendi. Oraya yönlendirdiğimiz ambulans olay yerine giderken kaza haberi aldı ve ekip oraya gitti. Bizim için bayılma olayı normal bir olay. O yüzden başka bir ambulans yönlendirdik." açıklamasını yaptı. Öğrenciler de, "Biz sağlık personeli miyiz? Nerden bilelim kalp krizi geçirdiğini. Böyle bir saçmalık olur mu, insan hayatı bu kadar ucuz mu? Kocaman üniversitede KYK yurdunun bulunduğu bir yerde neden ambulans bulunmuyor?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Hastanın sağlık durumu hakkında bilgi veren Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Güvey, “Hastanın şu anda değerleri normal, kalbi de atıyor. Fakat muhtemelen anlık müdahale edilmediği için beyni oksijensiz kalmış, o yüzden uyuyor. Kalp krizi geçirmemiş; kalp ritminin bozulmasına bağlı bir sıkıntı olmuş. Tekrar ritim bozukluğuna girer mi, ne kadar cevap verir, cevap verince uyanır mı uyanmaz mı... Hastanın bütün müdahaleleri hastanede yapılmış. Ondan önce bir şey yapılmadığı için geç kalınmış olabilir. Hastaya anlık üç beş dakika içerisinde müdahale edilmesi gerekiyor. Arada ne kadar süre geçtiği bilinmediği için çok net bir şey denilemiyor şu an. Hastanın bilinci kapalı, uyutma ya da uyandırmaya yönelik hiçbir şey yapılmıyor. Kalp atışları geri döndürülmüş, kan değerleri, tansiyonu, kalbi normal çalışıyor. Ama kalp durmasına karşın beyin ne kadar hasar görmüş o bilinmiyor. Tamamen de düzelebilir, tamamen hiç yerine gelmeyebilir, tamamen makineye bağlı kalabilir. Tekrar bir aritmeye gidilebilir ve hasta kaybedilebilir. Durumu kritik. Ama şu an bir şey söylemek zor. Hasta şu an yaşıyor." şeklinde konuştu.

Sultan Ceylan'ın arkadaşları, Ceylan'ın, arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğunu ve okulunu bir an önce bitirmek için derslerden başını kaldırmadığını söyledi.

Memleketi Giresun olan Sultan Ceylan’ın sağlık durumunu arkadaşlarının hastanedeki bekleyişi ise sürüyor.