Başbakan istifası istenen başkanlarla ilgili konuştu!

Başbakan Binali Yıldırım, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili, "İnanıyorum gereğini yapacaklardır." dedi.

Başbakan istifası istenen başkanlarla ilgili konuştu!
Vatan'da yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar'da cuma namazı sonrası camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin Rakka'daki meydana asılmasıyla ilgili soru üzerine Başbakan Yıldırım, "Bunu bizden ziyade ABD'nin değerlendirmesi gerekir. Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi bekliyorlar. PKK bölücü başının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası ABD, Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir. Bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor Suriye'nin de geleceğini tehlikeye atıyor" diye cevap verdi.

ABD vize krizinin sorulması üzerine de Başbakan Yıldırım, "Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar. Ümit ederim konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin açıklamalarının sorulması üzerine Yıldırım, "Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır. Buna inanıyorum" dedi.

İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ne Dedi?

İstifası istenen isimler arasında yer aldığı öne sürülen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, bir gazetecinin "Belediye Başkanlığı'ndan istifa edecek misiniz?" sorusuna Altepe "Benim öyle birşeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya geri dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu an açıklanacak birşey yok. Görevimizin başındayız" karşılığını verdi.

Altepe, "Cumhurbaşkanıyla görüşmeniz oldu mu?" şeklindeki soruya ise "Şu an birşey yok olursa açıklarız. Şu an herhangi bir şey yok" şeklinde cevap verdi.

"İstifanız istendi mi?" sorusuna ise Altepe, "Herhangi bir konu gelişirse açıklama yaparız" yanıtını verdi.