Berk Atan: "Aileme çok düşkünüm"

Berk Atan: "Aileme çok düşkünüm. Bir gün evlatlık olduğumu öğrenirsem belki kimlik arayışına düşerim ama öz aile olmak için beni doğuranın kim olduğunun önemi olmadığını düşünürüm..."

Berk Atan: "Aileme çok düşkünüm"
Sabah'tan Oğuzhan Toracı'nın röportajı...

Atv'nin sevilen dizisi 'Cennet'in Gözyaşları'nda çeşitli entrikalar var. Sizce toplum olarak neden böyle ağır dramaları seviyoruz?


Her sezon birbirinden farklı tarzlarda pek çok dizi yapılıyor ama dediğiniz gibi dramalar daha çok tercih ediliyor. Bunun sebebi de belki hayatı öğreten ögeler barındırmasındadır, çünkü hayatın içindeki her şey dramada var.

EVLİLİK İÇİN DAHA ÇOK ERKEN

Canlandırdığınız 'Selim Arısoy'un yaşamı size ne hissettiriyor?


Zor bir durum; bir ailede büyümüşsünüz, 26-27 yaşına geliyorsunuz ve daha sonradan karışılacağınız gerçekleri kabullenmek kolay değil. Evlatlık olduğunuzu ve sizi evlatlık alan ailenin öz ailenizi bir kazada öldürdüğünü öğrenmek sıkıntılı ve zor gerçekler. Allah hiç kimseyi böyle durumlarla karşılaştırmasın. Büyük bir travma!

Bir gün kendi aileniz size gelse; 'Berk'ciğim, biz seni evlat edindik ve bu güne kadar söyleyemedik' dese, tepkiniz ne olurdu?

'İyi yapmışsınız' derim, çünkü aileme çok düşkünüm. Belki bir kimlik arayışına düşerim ama öz aile olmak için beni doğuranın kim olduğunun önemi olmadığını düşünürüm. Elbette annelik tartışmasız çok kutsal bir durum ama aile olabilmek için doğuran kadar büyütenin de kıymetini bilmek gerekir.

Şu an genç ve bekarsınız ama ileride evlendiğinizde evlat edinir misiniz?

Niye olmasın, benim için çok olağanüstü bir düşünce değil. 'Asla edinmem' denilecek bir durum değil, hatta çok da örneği var.

'Kendi hayatımı, düzenimi kurmalıyım' dediğiniz oluyor mu?

Ailem İzmir'de, tüm akrabaların bir arada olduğu aile apartmanında yaşıyor. Babam futboldan emekli, annemin de İzmir'de kuaför salonu vardı. Ben para kazanmaya başlayınca, "Anne, dükkanı kapatıyorsun. 20 sene siz bana baktınız, bundan sonraki hayatınızda da ben size bakacağım" dedim. İki aydır annem İstanbul'da benimle yaşıyor. Bu anlamda düzen kurdum ama evlilik gibi planlar için daha çok erken. Bir sene sonra da evlenebilirim, 10 sene sonra da...

Hayatınıza girmek zor mudur?

Dostluk ve arkadaşlık bambaşka... Zaten belli bir yaştan ve dönemden sonra çok kolay dost edinilemiyor. Tabii ki yeni insanlar tanımayı, arkadaşlıklar kurmayı ve sohbet etmeyi seviyorum ama karşı taraftan ne kadar enerji alıyorsam, ben de o kadar veririm.

Hiç reddedilme duygusunu tattınız mı?

Bence olağan bir şey bu, tabii ki reddedilmeyi tattım. Oyuncu ya da şöhretli olmanız, reddedilmez olduğunuz anlamına gelmez. En başında hepimiz insanız, reddedilmek ya da istediğiniz bir işin olmaması çok normal diyebilirim. İnsanın nasibinde o istediği şeyi yaşamak varsa, kimse engel olamaz.

Instagram'da 3.5 milyona yakın takipçiniz var. Kontrolü zor durumlar yaşadığınız oluyor mu?

Hayatımın izole kalmasını seven bir insanım ve paylaşımlarımı dikkatli yaptığımı söyleyebilirim. Kendimle alakalı güzel bulduğum anları paylaşıyorum. Yer aldığımız projeler yurt dışına satılıyor, doğal olarak o ülkelerden takipçilerimiz oluyor. Instagram'ı iş olarak kullananlar da var yemin ederim, ben bugüne kadar oradan tek kuruş kazanmadım.

BİRAZ KARARSIZ BİR İNSANIM

Bugünün pek çok başarılı aktörü gibi Best Model of Turkey birinci seçilerek sektöre adım attınız. Fakat modellikten gelmenize rağmen oyunculuk konusunda akademik eğitim alan sanırım bir tek sizsiniz. Bunun ayrıcalığını hissediyor musunuz?


Bir işi yapıyorsam, en iyisini ve en güzelini yapmam gerektiğini düşünüyorum. Aslında modellikte bir geçmişim yok; tek geçmişim yarışmaya katılıp derece almak oldu. Evet, derece aldıktan sonra sektörün içinde giriyorsunuz ama ben mesleğimin akademik kısmında da eğitimini almak istediğim için oyunculuk bölümünde okumaya başladım. Şimdi son sınıftayım. Bu işin okulunu okuyarak kendimi daha iyi besleyebileceğimi düşünüyorum.

TECRÜBELERİ DİNLERİM

Hayat mottonuza, 'Her gün yeni bir bilgi öğreneceğim' düşüncesini katmışsınız. Doğru mu?


Evet, kesinlikle onu yapmaya çalışıyorum. 'Cennet'in Gözyaşları' dizisinin kadrosunda inanılmaz iyi oyuncular var. Her gün onlarla sette, karavanda sohbet etmek bile benim hayatıma bir şeyler katıyor. Benden yaşça büyük insanların tecrübelerini dinlemek bana keyif veriyor.

Özeleştiri yapmanız gerekse, memnun olmadığınız taraflarınız var mı?

Biraz kararsız bir insanım ama fikrine güvendiğim insanlardan da akıl almayı seviyorum ve dediklerini de uygularım. Hadi buna kararsızlık değil de, daha temkinli olmaya çalışıyorum diyelim.
Konular Röportaj