Berk Erçer: "Rolüm için askeri eğitim aldım"

‘Mehmetçik Kutlu Zafer’de rol alan Berk Erçer, yaşanmış hikâyeleri olan projelerde yer almaktan mutlu olduğunu aktardı.

Berk Erçer: "Rolüm için askeri eğitim aldım"
Berk Erçer'in Akşam Gazetesi'nde yayınlanan röportajı...

Mehmetçik Kutlu Zafer’ adlı diziyle yollarınız nasıl kesişti?

Projeyi ilk okuduğumda açıkçası beni çok heyecanlandırmıştı ve içinde olmak istediğim bir işti. Çok iyi bir prodüksiyon olması, sağlam bir cast ve çok iyi bir senaryo olması tabii ki bu işi kabul etmemde en büyük etkenlerdi.

Halil Kut karakterini canlandırıyorsunuz. Bize biraz bu karakterden bahseder misiniz?

Kararlı, önsezileri kuvvetli, anlık karar verebilen, strateji konusunda uzman bir komutan. Askerlerine karşı vicdanlı olduğu kadar kararlı ve keskin duruşuyla da idealist ve lider bir figür… Canlandırmaktan büyük keyif alıyorum.

Kut Savaşı’nı bu diziden önce biliyor muydunuz?

Açıkçası bilmiyordum. Proje bana geldiğinde tabii ki bu konuyla ilgili detaylı araştırma yaptım ve bu zaferin Türk tarihinde ne kadar önemli bir yeri olduğunu ve kesinlikle anlatılması gereken bir hikaye olduğunu düşündüm. Zaten dönem dizileriyle ilgili en sevdiğim şey de kutlu zaferlerle dolu tarihimizi hatırlatıyor olması ve nesilden nesile aktarılmasında öncülük etmesi.

Rolünüz için nasıl bir ön hazırlık döneminden geçtiniz?

Tarihsel sürecin araştırılması dışında fiziksel bir hazırlığım da oldu. At binme ve askeri eğitim aldık. Fiziksel anlamda bedenimi zorlayacak idmanlar yaptım. Böylesine güçlü bir karakteri canlandırmak için mental ve fiziksel olarak olabildiğince iyi bir şekilde hazırlanmaya çalıştım.

BENİM İÇİN KEYİFLİ BİR DENEYİM

Berk Erçer: "Rolüm için askeri eğitim aldım"


İLK KEZ TARİHİ BİR KARAKTER OYNUYORUM

Tarihte var olmuş önemli bir karakteri canlandırmanın avantaj ve dezavantajları neler?

Bir oyuncu olarak ilk kez tarihi bir karakteri canlandırıyorum. Bu tabii ki karakter çeşitliliği açısından benim için çok iyi bir deneyim oldu. Benim için keyifli bir egzersiz.

Çekim ortamınız nasıl geçiyor?

Güzel bir set ortamımız var. Herkesin işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığı bir ortamdayız. Zaten şu an Türkiye’deki en iyi prodüksiyona sahip işlerden biri. Bu da tüm oyunculara ve set ekibine sirayet eden bir durum...

GERÇEK HİKAYELERİ SEVİYORUM

Size gelen tekliflerde temel kriterleriniz neler?


Özelikle kurgudan ziyade gerçeğe dayalı hikâyeler beni her zaman daha çok çekmiştir. 
Konular Röportaj