Beşiktaş:5 - Göztepe:1

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi farklı geçti. Başakşehir'in kazandığı haftada hata yapmayan Kara Kartal'a 3 puanı getiren golleri Talisca, Medel, Tosic, Larin ve Babel kaydetti.

Beşiktaş:5 - Göztepe:1
Fanatik'in haberine göre Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, evinde Göztepe ile karşı karşıya geldi.

Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada oyununu skora da yansıtan Siyah-Beyazlılar, maçı 10 kişi tamamlayan Sarı-Kırmızılı rakibini 5-1'lik skorla mağlup etti.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Talisca, Medel, Tosic, Larin ve Babel attı. Konuk takımın golünü ise Halil atarken, Rotman kırmızı kart gördü.

Kıran kırana süren şampiyonluk mücadelesinde iddiasını sürdüren Şenol Güneş önderliğindeki Kara Kartal, Başakşehir'in kazandığı haftada hata yapmadı ve puanını 56'ya yükseltti.

Deplasmanda 6 haftadır kazanamayan İzmir temsilcisi ise dış sahadaki şanssızlığını İstanbul'da da kıramadı ve 40 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Henüz 3. dakikada Talisca'nın ara pasında Lens savunmanın arkasına sarkmak istedi ama yerde kaldı. Beşiktaşlı futbolcuların itiraz ettiği pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi.

Karşılaşmanın 8. dakikasında Göztepe gole yaklaştı. Sol çaprazda kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Demba Ba hedefi bulamadı.

Maçın 15. dakikasında sol kanattan gelişen atakta Halil'in etkili ortasında Demba Ba ayağını uzattı ama topa yetişemedi.

Dakika 19'da Beşiktaş, Talisca'nın golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Sol taraftaki köşe vuruşunu pasla kullanan Siyah-Beyazlılar'da Caner Erkin'in ortasında Brezilyalı yıldız harika bir kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Müsabakanın 24. dakikasında topu uzaklaştırmak için kalesini terk eden Beto'nun vuruşu kısa düştü. Gary Medel boş kaleye gelişine vurdu ama top az farkla dışarı gitti.

Mücadelenin 26. dakikasında Medel skoru 2-0 yaptı. Sol kanattan gelişen atakta Babel'in yerden pasına ceza sahasının hemen dışında iyi bir vuruş yapan Şilili futbolcu güzel bir gole imza attı.

Maçın 40. dakikasında Ryan Babel uzak mesafeden sert vurdu, kaleci Beto muhteşem çıkardı.

Karşılaşmanın 44. dakikasında kaleyi karşıdan gören serbest vuruşta topun başına geçen Caner Erkin'in şutunda top az farkla dışarı gitti.

Dakika 45'te ceza sahası içinde topu önünde bulan Reis net pozisyonda kaleyi tutturamadı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

Karşılaşmanın 52. dakikasında Babel'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Lens'in vuruşunda top direğin hemen yanından auta gitti.

Dakika 64'te Tosic'in golüyle Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Kornerden ön direğe ortalanan topu Necip kafayla kale sahasının ortasına gönderdi. Tosic, kalecinin hemen yanından kafayla topu ağlara gönderdi: 3-0.

Mücadelenin 71. dakikasında Halil'in golüyle Göztepe skoru 3-1'e getirdi.

Maçın 73. dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Demba Ba muhteşem vurdu, top direkten geri geldi.

Müsabakanın 79. dakikasında orta alanda Medel'e faul yapan Rotman sarı kart gördü. Ardından hakeme sert şekilde itiraz eden Rotman'a bir sarı kart daha çıktı ve Göztepe 10 kişi kaldı.

Dakika 81'de oyuna girerek ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş formasını sırtına geçiren Larin, 86. dakikada fileleri havalandırdı ve skoru 4-1 yaptı.

Karşılaşmanın 87. dakikasında gelişen hızlı atakta kaleciyle karşı karşıya kalan Talisca, daha müsait konumdaki Babel'i gördü. Hollandalı futbolcu da boş fileleri havalandırdı: 5-1.

Beşiktaş kritik maçı 5-1 kazanmayı başardı.
Konular Spor Haberleri