Beyaz yakalı dolandırıcı taksicileri fena çarpıyor!

Kendisini, avukat, doktor gibi tanıtıp taksicilerin banka kartı şifrelerini elde ederek hesaplarını boşaltan Barış Cumhur K. her yerde aranıyor.

Beyaz yakalı dolandırıcı şoku!
Vatan'da yer alan habere göre son derece zeki bir dolandırıcı, İstanbul’da taksi sürücülerinin başına bela oldu. İlginç olay Müge Anlı’nın programında gündeme geldi. Şenol Sancaktutan, Bayram İmdat ve Ramazan Evren adlı taksi sürücüleri, Anlı’nın programına çıkıp kendisini avukat, doktor gibi tanıtan dolandırıcının yakalanmasını istedi. Dolandırılan taksicilerden Bayram İmdat yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Elinde içinde dosyaların göründüğü bir çanta, boynunda da bir yaka kartı vardı. Kendisini avukat olarak tanıttı. Telefonda birileriyle konuşuyordu. Düzgün konuşması ve giyimiyle onun dolandırıcı olabileceği aklıma gelmedi. Bir ara telefonda karşısındakine ‘14 bin lirayı bana nasıl göndereceksin’ gibi bir şeyler söyledi. Sonra bana döndü, ‘Banka kartının yanında mı, bu parayı senin hesabına gönderseler olur mu?’ dedi. Banka kartımın numarası istedi, bir yandan da telefonla konuşmaya devam ediyordu. O an aklıma kötü bir şey gelmedi, o konuşma arasında karşısındakini ‘Tamam 14 bin lirayı şu hesaba gönder’ dedi ve bana ‘kart şifren neydi’ diye sordu. Her şey o kadar hızlı gelişiyordu ki gayri ihtiyari şifreyi söyledim. İki dakika sonra aracı durdurdu ve ‘Bir saniye bekler misin’ dedi ve özel bir şey konuşacakmış gibi araçtan indi. Evrak dolu çanta arabada kaldığı için şüphelenmedim. O sırada gözden kayboldu. İki dakika gelmeyince çantasını incelemeye başladım. Çantanın içinde 1.5 litre su ve dosyaların içinde de gazete parçaları çıkınca dolandırıldığımı anladım. Hemen bankayı aradım ama ben kartımı kapatana kadar o çoktan içini boşaltmıştı."