Biri asker oldu, biri terörist..

Erzurumlu er Recep Beycur ile PKK’lı Rıdvan İpek çocukluk arkadaşıydı. Birlikte büyüdüler, İstanbul’da aynı atölyede çalıştılar. Recep askere gitti, Rıdvan ise terör örgütüne katıldı.

Biri asker oldu, biri terörist..
Milliyet'ten Uğur Bingöl'ün haberine göre Recep Beycur Siirt’te teröristlerin mayınlı saldırısında şehit oldu. PKK’lı Rıdvan ise önceki gün Tunceli’de karakola düzenlenen saldırıda öldürüldü. Rıdvan, şehit arkadaşı Recep’in yanına gömülecek.

Siirt’te geçen ay askeri araca yapılan mayınlı saldırıda şehit düşen 8 askerden Erzurumlu er Recep Beycur ile Tunceli’de üç gün önce karakola yönelik saldırıda güvenlik güçleri tarafından öldürülen PKK’lı Rıdvan İpek’in aynı köyden akraba ve çocukluk arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da birlikte konfeksiyonda çalışan iki arkadaştan biri askerlik çağı geldiğinde birliğine teslim olurken diğeri PKK’lı teröristlere katıldı. Cenazesi henüz teslim edilmeyen PKK’lı İpek, 17 gün önce şehit olan arkadaşı ve akrabası Recep Beycur’un yanına defnedilecek.

Mayınla şehit oldu

Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçeleri arasında 19 Ağustos’ta PKK’lıların yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayını askeri zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu 8 asker şehit oldu.

Patlamada şehit düşen Erzurumlu er Recep Beycur Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya köy mezarlığında son yolculuğuna uğurlanmıştı. Cenazede şehidin akrabası Kazım İpek, iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan tutuklanmıştı.

Şehit Recep Beycur’la aynı köyden akrabası ve çocukluk arkadaşı olan ve PKK’ya katılan Rıdvan İpek de 17 gün sonra Tunceli’de polis karakoluna yönelik saldırı sırasında çıkan çatışmada öldürüldü.

Sosyal medyadaki paylaşımlara göre Beycur ve İpek’in çocukluğu birlikte geçti. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. Akrabalıktan öte iki kardeş gibi büyüdüler. Gittikleri İstanbul’da yıllarca konfeksiyon ve kot yıkama firmalarında birlikte çalıştılar.

Yanına gömülecek

Son olarak Hadımköy’de bir yıkama firmasında çalışan iki arkadaşın yolları askerlik çağları geldiğinde ayrıldı. Recep Beycur vatani görevini yerine getirmek üzere birliğine teslim olurken, Rıdvan İpek PKK’ya katıldı.

En yakın arkadaşı ve sırdaşının şehit olmasından 17 gün sonra Tunceli’de düzenlediği baskının bedelini canıyla ödeyen Rıdvan İpek’in cesedi henüz yakınlarına teslim edilmedi. Artık kardeş kanının dökülmesini istemeyen yakınları, İpek’i şehit asker Recep Beycur’un yanına defnedeceklerini söyledi.