Cildiniz diyette kalsın!

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz cilt diyeti nedir? Hangi cilt tipleri yararlanabilir? Dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

Cildiniz diyette kalsın!
Akşam'ın haberine göre cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için artık dünyada “Cilt diyeti” denilen geniş bir program uygulanıyor. Program, cildin analizleri yapıldıktan sonra bakım, klinik uygulamalar, beslenme ve egzersizle birlikte oluşturulan, cildi sorunlarından arındırıp güzelleştirmeye yarayan teşhis, tedavi ve korumayı içeriyor.

YAĞLI CİLTLER

Yağlı cildi olanlar, rafine şeker ve karbonhidratlardan, kızartmalardan, kuruyemişlerden uzak durmalıdır. Yağlı ciltlerin beslenmeyle birlikte cilt bakımları da önem taşımaktadır. Yağlı cilt sorunu yaşayanların yağ düzeylerini kontrol etmek için yardımcı olan yağsız cilt ürünleri kullandığından emin olması gerekir. Cilt her gün sabah ve akşam köpük veya temizleme jeliyle mutlaka temizlemeli. Ayda bir siyah nokta temizliği yaptırılmalı. Fondöten ve pudra kullanmamaya özen göstermeli. Yağlı ciltlerin nemlendirici kremleri de tamamen yağsız olmalı.

KURU CİLTLER

Kuru ciltler, cildin nemlenmesinde faydalı olan salatalık, balık, kereviz, ceviz, fındık, kuru kayısı gibi gıdalar tüketmelidir. Bol su içmek ve taze meyve, sebze tüketmeye özen gösterilmelidir. Kuru ciltler temizleme ürünü olarak temizleme sütü ve losyonu kullanabilirler. Gün içinde serum, akşamları da onarıcı yüksek nemlendiricili kremler tercih edilmeli. 5 dakika buhar banyosundan hemen sonra soğuk suyla cilt yıkanmalı. Cilt nemli iken yani cildi kurulamadan nemlendirici ya da serum sürülmeli. Hyalüronik asitli veya seramid içeren kremler kullanılmalı.

AKNELİ CİLTLER

Özellikle fast food, kola, baharat, yağlı gıdalar, sigara, kafein, kuruyemiş, çikolata ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı. A vitamininden ve özellikle beta karotenden zengin gıdalar diyete eklenmeli. Örneğin havuç, turuncu sebzeler, meyveler, bal kabağı, kayısı, domates gibi. Yağlı ve akneli bir cildi olanlarda bol su tüketimi cilt diyetinin ilk kuralıdır. Akne soru yaşayanların stresi de kontrol altında tutmalarında fayda vardır. Çünkü stres hormonları akne, rosacea, sedef gibi mevcut cilt hastalıklarının alevlenmesine neden olabilir.

BESİNLERLE GÜZELLEŞİN

BİTTER ÇİKOLATA: Siyah çikolatadaki flavonol denilen antioksidan madde, ciltteki pürüzlülüğü giderirken güneş yıpranmalarına karşı cildi koruyor.

BADEM: E Vitamini deri hücrelerini UV ışınlarının ve hücre hasarına neden olan serbest radikallerin etkisinden koruyor.

TATLI PATATES: Sadece lezzetli değil, içerdiği C Vitamini ile kırışıklıklardan kurtarıp pürüzsüz bir cildin kapılarını aralıyor.

GÜNEŞE MARUZ KALAN CİLT 

YEŞİL ÇAY: Güneşe maruz kalmış ciltlerde meydana gelen değişiklikleri gidererek güneş hasarını önlediğini gösteriyor.

HAVUÇ: A Vitamininin cilt kanseri hücrelerinin gelişimini azaltması en önemli sebebi. 
Konular Kadın / Bakım