Cumhur İttifakı’nda ilçeler de tamam

Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti'den Mehmet Özhaseki, MHP'den de Sadir Durmaz'ın yürüttüğü çalışmada sona gelindi.

Cumhur İttifakı’nda ilçeler de tamam
Yeni Şafak Gazetesi'nden Nur Banu Aras'ın haberine göre iki partinin 30 büyükşehirde ittifak yapması kesinleşti. Bu büyükşehirlerden 27'sinde AK Parti aday çıkaracak, 3'ünde ise MHP'nin adayı desteklenecek. Büyükşehirlerin tamamlanmasıyla beraber buraların ilçeleri üzerinde de çalışmalar yapıldı. Özellikle 30 büyükşehirdeki 519 ilçe belediyesi mercek altına alındı. İki partinin bu ilçelerdeki oy oranlarına bakılarak dağılıma gidildi.

MHP'YE MERKEZ İLÇELER

Bu çerçevede Antalya'da; Aksu, Serik ve Alanya, Aydın'da; Efeler, Karacasu, Söke, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Nazilli, Balıkesir'de; Ayvalık, Edremit, Bursa'da; Mudanya, Eskişehir'de Çifteler ve Mihalıççık, Gaziantep'te; Oğuzeli ve Karkamış, Kayseri'de; Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Muğla'da; Bodrum ve Ortaca, Trabzon'da da Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinde MHP'nin destekleneceği belirtiliyor. MHP'nin adayının destekleneceği Manisa, Mersin ve Adana'da ise AK Parti'ye şu ilçelerin verilmesi planlanıyor: Adana'da; Aladağ, Seyhan, Tufanbeyli, Ceyhan, Çukurova, Manisa'da, Saruhanlı, Ahmetli, Gölmarmara, Gördes, Soma, Kırkağaç, Mersin'de; Akdeniz, Yenişehir, Aydıncık.