Erkekler de gençleşmek istiyor!

Gençleşmek için neler yapmalısınız diye sorduğumuzda ilk akla botoks ve dolgular sonrasında da yüz germe ameliyatları geliyor. Erkeklerde durum farklı mı?

Erkekler de gençleşmek istiyor!
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

ERKEKLERDE YAŞLANMA SÜRECİ

Her ne kadar kadın ve erkeklerde yaşlanma süreci benzerlik gösterse de kimi noktalarda ayrışıyorlar. Yaş alma ile birlikte kemik dokuda kadınlar kadar olmasa da erkeklerde de azalma oluyor. Yumuşak doku azalması yani yağ dokusunun zamanla erimesi de erkeklerde kadınlara göre daha yavaş bir süreç. Derinin elastikiyet kaybı erkeklerde 50’li yaşlarla başlıyor ve hormonal nedenlerden dolayı kadınlara göre çok daha az yaşanıyor. Kısacası erkekler kadınlara göre daha yavaş ve geç yaşlanıyor...

BOTOKS

Erkeklerde özellikle iki kaş arasındaki çizgiler kadınlara göre daha erken ve hızlı belirginleşiyor. Bu nedenle erkeklerde botoks kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Erkek botoks uygulamalarında kaşı hiç kaldırmadan iki kaş arası ve alın bölgesi uygulamaları çok doğal sonuçlarıyla erkeklerin yardımcısı.

DOLGU

Erkeklerde dolgu uygulamaları kadınlara göre daha az tercih ediliyor. Bunun temel nedeni erkeklerde kadınlar gibi yuvarlak hatların arzu edilmemesi ve erkeklerin daha az yağ dokusu kaybetmesi. Öte yandan erkeklerde göz altı bölgesinde doku kaybı kadınlara göre daha belirgin oluyor. Yorgun bir görüntü veren bu durumun en kolay çözüm yöntemlerinden biri göz altı bölgesinin kaybettiği hacmi tekrar dolgu ile kazanmasını sağlamak.

NEM ENJEKSİYONU

Düzenli nemlendirici kullanma alışkanlığı olmayan erkekler su tüketiminde de genellikle kadınlara göre daha geride kalıyor. Dolgu kullanımından da çekinen erkeklerin yardımına nem enjeksiyonu yetişiyor. Nem enjeksiyonu hatları hiç değiştirmeden deri altının su ihtiyacının uzun dönem karşılanmasını sağlıyor. Deri elastikiyet artışında da faydalı olan bu yöntem erkeklerin en sevdiği işlemlerin başında.

SAÇ EKİMİ

Saç kaybı yaşayan bir erkekte en dramatik gençleşmeyi sağlayan yöntem saç ekimi. Bu konuda değişik teknikler mevcut. Kişiye özel yapılan planlamalar ile alınacak alanlar ve transfer edilecek alanlar belirleniyor. Bir veya iki seans şeklinde yapılan saç ekiminden yaklaşık 6 ay sonra uzamaya başlayan saçlar erkeklerde çok daha genç bir görünümün anahtarı.

ÜST GÖZ KAPAĞI AMELİYATI

Yüzde elastikiyet kaybını daha az yaşayan erkeklerde 50’li yaşlarla birlikte üst göz kapağında deri fazlası kendini göstermeye başlıyor. Üst göz kapağından derinin alınması yüze daha aydınlık ve dinlenmiş bir görüntü sağlarken, bıraktığı izlerin çok belirgin olmaması, kolay bir cerrahi olması ve hızlı iş yaşantısına dönüşe müsaade eden kısa iyileşme süresiyle erkeklerde çok tercih edilen ameliyatlardan.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / AKŞAM