Erzurum'da cinnet faciası!..

İşçi emeklisi olduğu öğrenilen Zekeriya Abiş, önce sokak ortasında öz oğlunu tabanca ile vurarak öldürdü, ardından 9.5 saat anne ve babasını rehin aldı. Abiş, polisin operasyon düzenlemesi üzerine intihar etti.

Erzurum'da cinnet faciası!..
Habertürk'te yer alan habere göre olay, dün saat 18.00 sıralarında Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Sanayi Mahallesi Yıldırım Beyazıt Camii önünde meydana geldi. Zekerye Abiş, eşi Menşure Abiş ile 2 ay önce ayrı yaşamaya başladı. Zekerye Abiş, eşinin akrabası olan bir kişi ile ilişkisi olduğunu ve oğlu Bayram'ın da bu kişi ile yakınlık kurduğunu öne sürdü.

Abiş, camiden çıkan evli ve 2 çocuk babası, oto sanayi sitesinde çalışan oğlu, 31 yaşındaki Bayram Abiş'in yolunu keserek, "Sen annen ile birlikte yaşayan insan ile nasıl arkadaşlık edersin?" diyerek elindeki tabancanın tetiğini çekti. Bayram Abiş ağır yaralandı. Abiş, ihbar üzerine gelen ambulansla sevk edildiği hastanede kurtarılamadı.

Zekerye Abiş, Bayram Abiş'e ate ettikten sonra yaklaşık 400 metre uzaklıktaki yatalak ve yaşlı annesi Saniye ile babası Kadir'in oturduğu eve gitti. Cinayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, Zekerye Abiş'in babasının evinde olduğunu belirleyerek operasyon düzenledi. Abiş, kendisini yakalamak için evi saran polislere, "İçeri girerseniz ateş ederim. Anne ile babamı da öldürürüm" dedi.

POLİS 9.5 SAAT İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis Abiş'in anne ile babasını rehin aldığı tek katlı gecekondu evi abluka altına aldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye düştüğü gecede polisin yaklaşık 9.5 saat ikna etmeye çalıştığı Abiş, oğlunu öldürdüğünü ve teslim olmayacağını söyledi. Özel Harekat timleri, 04.10'da Abiş'in bulunduğu eve operasyon düzenledi.

Özel Harekat polislerinin kapıyı kırıp eve girdiğini gören Abiş, tabancayı başına dayayıp ateş etti.
Ağır yaralanan Zekerye Abiş'e olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Sedyeye konularak ambulansla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Abiş yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Abiş'in rehin aldığı anne ile babasının sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Mahalle sakinleri, polisin ikna çabaları ve operasyonunu yaktıkları ateşin başında ısınarak izledi. Ailenin yakınları Zekerye Abiş'in ruhsatsız silah bulundurmak suçundan birçok kez şikayet edilmesine rağmen her defasında serbest bırakıldığını öne sürdü.