Fatih Terim'den futbolculara uyarı

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Bursaspor maçı öncesi futbolcularını uyardı. Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Schalke 04 ile karşılacak olan Cimbom'da futbolcuların konsantrasyonu problemi yaşamaması için Terim uğraş veriyor.

Fatih Terim'den futbolculara uyarı
Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre milli aranın ardından Süper Lig’de bugün Bursa’yı TT Stadı’nda konuk edecek Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, öğrencilerini zorlu mücadeleye hazırlamak için uğraşıyor. Şampiyonlar Ligi’nde de çarşamba günü Alman ekibi Schalke 04’ü evinde ağırlayacak olan Sarı-Kırmızılılar, Devler Ligi arenasına moralli çıkmanın hesaplarını yapıyor. Ancak o maçtan önce ligdeki Bursa maçının önemine değinen İmparator, öğrencilerine de sık sık uyarılarda bulunmayı ihmal etmiyor. Porto deplasmanı öncesi herkesin rahat kazanılacağını düşündüğü maçta BB Erzurumspor’u güçlükle 1-0 yenebilen takımının bunu tekrar etmesinden çekinen Terim’in, ‘Disiplin’ vurgusu yaptığı öğrenildi. Bursa karşısında 90 dakika boyunca ciddiyetlerini koruyarak oynamaları gerektiği konusunda oyuncularına telkinde bulunan tecrübeli teknik adamın, “İlk dakikadan itibaren rakip yarı alanına yerleşip erken gol bulmaya çalışmalıyız. Devreye önde girmek için elinizden geleni yapın. Rakibimiz ligin en az gol yiyen 2. takımı… Bu yüzden etkili bir ofansif anlayış sergilememiz gerekiyor. Schalke maçını unutun ve bu maça odaklanın” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

ONLARA DİNLENMEK HARAM

Liglere verilen milli arada ülke takımlarına giden Fernando Muslera ile Yuto Nagatomo, Bursa maçından sadece 1.5 gün önce İstanbul’a gelebildi. Zorlu mücadele öncesi sadece 1 kez takımla birlikte antrenmana katılabilen 2 oyuncu, dinlenmeye dahi fırsat bulamadı. Uzun süren uçak seyahatinin ardından Türkiye’ye dönebilen Nando, bugün ilk 11’deki yerini alacak. Ancak Samuray’ın dinlendirilmesi planlanıyor. Nagatomo’yu Schalke maçına saklayan Terim, son 2 lig maçında 90 dakika görev verdiği Ömer Bayram’a bugün de sol bekte görev verecek. Muslera ve Nagatomo’dan yalnızca yarım gün daha erken İstanbul’a gelebilen Sofiane Feghouli’nin ise sakatlıklar nedeniyle ilk 11’de forma giymesi bekleniyor.

BURSA’YA YEDEK KUVVET

Ülke takımlarından dönen oyuncularını sakatlığa kurban veren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursa önünde zorunlu olarak rotasyon uygulayacak. Daha önce antrenmanda sakatlanan Ryan Donk’un yanı sıra Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Henry Onyekuru’nun sakat olması, İmparator’un elini güçleştirdi. Belhanda ve Donk’u oynayabilecek durumda olsalar bile riske etmek istemeyen Terim, orta alanda Selçuk İnan, Badou Ndiaye ve Fernando’ya görev verecek. Rodrigues ve Onyekuru’nun yokluğunda kanatlarda da Feghouli ve Sinan’ın forma giymesi bekleniyor. Yeni iyileşen Eren Derdiyok ise Cimbom’un gol ayağı olacak.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i şöyle:

Fernando Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Fernando, Badou Ndiaye, Selçuk İnan, Sofiane Feghouli, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok
Konular Spor Haberleri