Fenerbahçe düşme hattından kurtulamadı

Sarı-lacivertliler tel tel döküldü... Efecan Karaca'nın golüyle üç puana uzanan güney ekibi birçok net fırsattan da faydalanamadı... Fener düşme hattından bir türlü uzaklaşamadı.

Fenerbahçe düşme hattından kurtulamadı
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre ikinci yarıda ligin en çok puan toplayan takımı olmayı vadeden Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’si, mütevazı Sergen Yalçın’ın devleri kıskandıran Alanya’sına konuk oldu. Evinde son yenilgisini 11. haftada Malatya’dan alan ev sahibi, Trabzonspor’u yendiği, Beşiktaş, Başakşehir ve Galatasaray’la berabere kaldığı sahada Fenerbahçe’ye kaybetmeye hiç niyetli değildi. Ancak Ersun Yanal iddialı duruşundan taviz vermiyordu. Yanal, bu sezon 14 deplasmanda bir defa kazanan Fenerbahçe’nin, Soldado, Hasan Ali, Mehmet Ekici ve Moses gibi önemli yıldızların yokluğuna rağmen Alanya’dan 3 puanla döneceğine inanıyordu. Ancak maç başladığında gördük ki, sarı-lacivertli oyuncular hocalarıyla aynı inancı paylaşmıyordu. Bu sezon büyük takım kimliğini askıya alan Fenerbahçe, Alanya karşısında sadece savunma yapmayı denedi, onda da başarılı olamadı.

Harun yetmedi

Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümü orta saha mücadelesi olarak geçerken, Alanya, Fenerbahçe’nin nabzını yoklayıp, direncini ölçtükten sonra kendinden emin şekilde tempo yapmaya başladı. 16’da Cisse’nin ceza sahasındaki röveşatası maçtaki ilk gol girişimiydi ki, Harun’un son anda önlediği meşin yuvarlağı İsmail Köybaşı uzaklaştırdı. 43’te ise Harun’u aşan Villafanez'e çizgide Mehmet Topal ‘dur’ dedi. Sessiz geçen ilk yarının ardından maçın en net pozisyonunu bulan Fenerbahçe oldu. Ancak Valbuena karşı karşıya pozisyonda kaleci Haydar’ı geçemedi. Sonrasında Alanya yine ipleri eline aldı.

52’de Welinton, 53’te Djalma  kaleyi yokladı. 57’de ise beklenen oldu. Sadık ile Harun’un ortak hatasında boşta kalan topu Villafanez içeri çevirdi, Efecan kafayı ağlara vurdu: 1-0.  Üstünlüğü yakaladıktan sonra da hız kesmeyen Alanya’nın farkı açma çabaları Harun’a takılırken Fenerbahçe için sonuç değişmedi. Sarı-lacivertliler deplasmanda kayboldu.

25 gol girişimi

Alanyaspor dün tek golle kazandı ama inanılmaz fırsatları da değerlendiremedi. Güney ekibi tam 25 gol girişiminde bulunurken belki de tarihî bir farkı kaçırdı. Sadece Cisse ikinci yarıda hat-trick yapabilirdi. Sarı-lacivertli takımın file bekçisi Harun kurtardığı gollerle takımını ayakta tutan isimdi. F.Bahçe bu sezon deplasmanda oynadığı 15 Süper Lig maçının 14'ünün ilk yarısında gol atamadı.

Son dokuz Süper Lig maçında ilk golü yiyen taraf olan Fener, bu sezon ligde en fazla açılış golünü kalesinde gören iki ekipten biri oldu (Diğer takım 19 maç ile Göztepe). Ayrıca Ersun Yanal ve öğrencileri, Alanyaspor maçındaki ilk isabetli şutunu 50. dakikada Valbuena ile atabildi. Bu sezon deplasmanda tek galibiyeti (Konya 1-0) bulunan Fenerbahçe ilk isabetli şutu attıktan sadece 7 dakika sonra Efecan'ın attığı golle geri düştü.
Konular Spor Haberleri