Firari Akkaş'ın Dink suikastından 58 yıl hapsi istendi!

FETÖ’nün firari savcısı Muammer Akkaş’ın Dink cinayeti soruşturması kapsamında ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘silahlı terör örgütü yönetici olmak’tan 58.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Firari Akkaş'ın Dink suikastından 58 yıl hapsi istendi!
Vatan Gazetesi'nden Elif Altın'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Dink cinayeti soruşturmasına yaklaşık 3 yıl bakan ve FETÖ’yle bağlantısı nedeniyle meslekten ihraç edilen firari eski savcı Muammer Akkaş hakkında Dink cinayetine iddianame hazırlandı.

Ergenekon’a bağladı

İddianamede Akkaş’ın Dink cinayetini, Ergenekon davasının sanıklarından avukat Yusuf Erikel, Muzaffer Tekin, Fuat Turgut, Kemal Kerinçsiz, Yaşar Ağsu, Oktay Yıldırım, Sevgi Erenerol ve Doğu Perinçek üzerinden bu davaya bağlamaya çalıştığı belirtildi. Bu çabanın hazırlık aşamasında kaldığı anlatılan iddianamede, firari savcının FETÖ mensubu kamu görevlilerini korumaya ve aklamaya çalıştığı kaydedildi. Şüphelinin “terör örgütü yöneticisi olmak” ve iki kez “resmi belgede sahtecilik” suçunu işlediği kaydedilirken iddianamede tanık ifadelerine de yer verildi. Başsavcılığın onayladığı iddianame birleştirilmesi için Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

‘Psikopat koğuşu’ tehdidi

Akkaş’ın Dink soruşturmasını yürüttüğü sırada gizli tanık yaptığı ‘Murat Ateş’e tehdit yağdırdığı da ortaya çıktı. Ateş, Akkaş’ın ısrarla Dink cinayetini Ergenekon’a bağlamaya çalıştığını, gizli tanık ifadesini Muammer Akkaş’ın “Seni psikopat koğuşuna gönderirim” demesi üzerine imzalamak zorunda kaldığını söyledi.

‘Komando okulu’nda sanıklara ceza yağdı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitim gören 700 Harbiyeli öğrenciyi darbecilere destek için Ankara’ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla yargılanan 12 sanığa ceza yağdı. Tutuklu sanıklar eski Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı albay Devran Çetinkaya, eski Bölük Komutanı yüzbaşı Salih Kolcu ve eski Personel Şube Müdürü Ali Akpınar ve eski binbaşı Süleyman Tezel, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 7 sanık ise müebbet hapse mahkum oldu.

Öğrencilere Gülen sınavı yapmışlar

Kayseri’de FETÖ’ye bağlı evlerde kalan öğrencilerin, örgüt elebaşının hayatını anlatan kitapla ilgili sınava tabi tutulduğu belirlendi. Siyer sınavlarını çağrıştıran mantıkla hazırlanan sorular arasında “H.E” olarak bahsedilen Fetullah Gülen’in, babası, annesi, büyükannesi ve dedesiyle ilgili olanlar dikkati çekiyor. Öğrencilere sınavda, “İzmir’de açılan evde H.E. ve arkadaşı hangi kitabı okurken evin duvarlarından inilti sesleri gelmeye başladı?”, “Uykusunun gelmemesi için kendini boynundan üst kanepeye bağlayan H.E’nin talebesi kimdir?” gibi abuk sorular da sorulmuş.