Göz çevrenize özel bakım önerileri

Yüzümüzün en hassas bölgelerinden biri olan göz çevresi yaşlanma ve ince çizgilerin kendisini en çok gösterdiği yerlerin başında geliyor.

Göz çevrenize özel bakım önerileri
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Göz çevrenize özel bakım önerileri nelerdir? Nasıl uygulamak gerekir? Diyorsanız eğer bu yazıyı okumalısınız.

GÖZ ALTI MORLUKLARINI AYDINLATIN

Pek çok kişi genetik ya da dış etkenlerden (uykusuzluk, yorgunluk vb.) dolayı göz altı morluklarından şikayet eder. Göz altı morlukları için aydınlatıcı etkili kremlerin yanı sıra evde hazırlayacağınız doğal maskeleri de deneyebilirsiniz. Örneğin dinlendirici etkisi ile papatya çayı ya da yeşil çayla yapacağınız kompres, özellikle de buzlukta soğutulmuş şekilde uygulanırsa etkili olacaktır.

TEMİZLEMEYİ İHMAL ETMEYİN

En iyi cilt bakımı rutini temizlikle başlar. Göz çevresi incecik ve hassas yapısıyla alkol ve yağ içeren ürünlerle temizlenemez.

GÜN İÇİNDE MUTLAKA NEMLENDİRİN

Göz çevresi, göz kapağı da dahil olmak üzere neme yoğun bir şekilde ihtiyaç duyar.  Gün içinde nemlendirerek bu ihtiyacı giderebilirsiniz.

KIRIŞIKLIKLARI AZALTAN SALATALIK MASKESİ

Salatalık maskesi özellikle güneşten, kirden, stresten, uykusuzluktan yıpranış ciltler için ideal. Cildi besleyen ve canlılık veren A, B1, C ve H vitaminleri bakımından son derece zengin olan salatalık düzenli olarak cilde uygulandığında cildi nemlendirip esneklik vererek kırışıklık oluşumunu yavaşlatıyor.

HAZIRLANIŞI: 1 adet salatalığın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Posasını süzdükten sonra suyunu 1 saat buzdolabında soğutun. Suyu  buzdolabından çıkardıktan sonra biraz çalkalayıp göz çevresi ve gözaltlarına sürüp 20-25 dakika bekletin. Temizlemek için soğuk su kullanabilirsiniz.

HAVUÇ SUYUNDAN GELEN GÜZELLİK FORMÜLÜ  

HAZIRLANIŞI: 2 küçük havucun dış kısmını soyduktan sonra katı meyve sıkacağında suyunu sıkın. Havuç suyuna 1 çay kaşığı badem yağı ekledikten sonra 2 saat buzdolabında soğutun. Daha sonra bu karışımı göz çevresine (yan bölgelere ve alt kısımlara) sürün. Maskenin etkisini göstermesi için 30 dakika bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 3-4 gün yapabilirsiniz. Katı meyve sıkacağınız yoksa 2 büyük boy havucu (yine dış kısımlarını soyduktan sonra) rendeleyebilirsiniz. Rendeden de ihtiyacınız kadar havuç suyu çıkacaktır.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım