Güneşin zararlı ışınlarından korunun!

Sahilde ve havuzda geçen uzun saatlerinizde güneşten korunmak için sadece kremle yetinmeyin, aksesuvarları da kullanın.

Güneşin zararlı ışınlarından korunun!
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Uzmanlara göre bronzluğun anlamı güzellik değil, deri hasarı! Bronzlaşma, derinin güneş hasarı gördüğünün ve kendini bundan korumaya çalıştığının bir işareti. Neden güneş konusunda dikkatli olmalıyız? Bilindiği gibi güneşin kısa ve uzun vadeli pek çok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Kısa vadeli etkiler, arasında güneş yanıkları, bronzlaşma ve çiller sayılabilir. Uzun vadeli etkiler arasında kırışıklık ve lekeler gibi yaşlanma belirtileri ve deri kanseridir. En az 15 koruma faktörlü ürünler tercih edilmelidir.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖNLEM!

6 aydan ufak bebekler doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Bu nedenle dışarı çıkarken kol ve bacaklarını örtecek şekilde giydirilmeli ve mutlaka bir şapka takılmalıdır. Güneş koruyucu ürünler, bebeklerde, 6 aydan sonra kullanılmaya başlanabilir. Güneş ışınları için daha geçirgen bir ortam sağladığından, asla dışarıya çıkmadan önce bebeyağı uygulamayınız.

DOĞAL YÖNTEMLER 

Hazır güneş kremi yerine doğal bir şeyler kullanmak istiyorsanız, güvenilir yağlar kullanmanızda fayda var. İçinde çinko ya da titanyum mineralleri olan ürünleri tercih edin.

Kozmetik ürünler yeterli değil

Güneş kremi içeren nemlendirici, fondöten ya da dudak koruyucu kullanıyorsanız ve dışarıdaysanız 2 saatte bir makyajınızı yenilemelisiniz ya da ayrı bir güneş koruyucu kullanmalısınız. Dışarıda çok fazla zaman geçirmeyecekseniz, yüzünüzü yıkamadıysanız ya da gün boyunca çok terlemediyseniz güneş kremi içeren nemlendiriciyi sabahları sadece bir kez sürebilirsiniz.

EVDE GÜNEŞ KREMİ YAPIMI

Malzemeler: 200 gram tereyağı, 20 gram kozmetik parafin ya da bal mumu, 1 çay kaşığı papatya yağı, 1 çay kaşığı nane yağı, yarım çay kaşığı limon suyu.

Hazırlanışı: Bir kabın içinde tereyağını ısıtın. Parafin ya da bal mumu ilave ederek eritin. Papatya yağı, limon suyu ve nane yağını ilave ederek ısıyı 60 ila 70 derece arasında ısıtmaya bırakın. 15-20 dakika kadar donmasını bekleyin. 

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım