Hamilelik lekelerine bitkisel çözüm

Hamilelikte aşırı kilo alımı ve doğumun gerçekleşmesiyle cilt yapısı üzerinde istenmeyen lekelenmelerin görülmesi normal bir durumdur. Bu durumdan doğal yollarla kurtulabilirsiniz.

Hamilelik lekelerine bitkisel çözüm
Yasemin Miras'ın Akşam Life'ta yayınlanan yazısı...

MAYDANOZ SUYU MASKESİ


Maydanoz suyu ve limon suyunu eşit ölçülerle karıştırınız ve hamilelik lekesi problemi olan bölgeye uygulayınız. Daha sonra 15 dakika bekleyip ılık suyla durulayınız. Maydanoz suyunun cilt lekeleri ve kırışıklıkları geçirme etkisi olduğu eskiden beri bilinir.

ŞEKERLİ PEELİNG

Bu tarifimiz haftanın 3 günü düzenli olarak uygulandığında çok etkili sonuçlar yaratacaktır. Bunun için yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve içerisine 1 çay kaşığı kadar şeker ilave ederek karıştırıyoruz. Elde edilen karışımımızı ciltte lekelenmelerin olduğu bölgelere peeling yaparak uygulayın.

KAYISI KARIŞIMI

Bir diğer yöntemde ise, kayısı suyu, salatalık suyu ve çilek suyu aynı oranlarda karıştırılır ve elde edilen karışım cilt lekelerinin olduğu bölgelere uygulanır. Çok iyi karıştırmak gerekmektedir. Bu karışım özellikle yüz bölgesinde oluşan lekelere karşı çok etkili bir yöntemdir.

YULAFLI MASKE

Yulaf ezmesi ve elma sirkesi karıştırılır ve elde edilen kremimsi bir karışımla cildimizde leke oluşan bölgelere uygularız. Bu karışım cildinizde yaklaşık olarak 15- 20 dakika kadar bekletildikten sonra oda sıcaklığında ılık suyla arındırılır.

SÜT UYGULAMASI

2 yemek kaşığı kadar süt ile aynı oranda sarı hardalı karıştırıyoruz ve gece yatmadan önce cildinize uygulayınız. Haftanın her günü yapmanız gerekmektedir.

SOĞANLA 2 GÜN

Soğandan 1 dilim kesin ve cildinizde lekelenmelerin görüldüğü bölgelere sürün. Kısa sürede lekelerin yok olmasına yardımcı olacaktır. Bu uygulamayı gün içerisinde 2 kez gerçekleştirebilirsiniz.

NİŞASTAYLA LEKELERE SON

Nişasta tozu ve susam tohumu çok iyi şekilde karıştırılır ve krem kıvamına geldiğinde cilt lekelerine düzenli olarak günlük uygulanır.

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım