Hanımlar için günlük sırlar

Cilt bakımı ürünlerinin çoğu oldukça pahalı. İşte size tepeden tırnağa kolay bakım sağlayacağınız ve işe yarayan 6 şaşırtıcı doğal bakım yolları...

Hanımlar için günlük sırlar
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

SİVİLCE SAVAŞÇISI

Sivilce için doğal ilaç; elma sirkesi. Eğer çok hassas bir cildiniz varsa sirkeyi biraz suyla seyreltebilirsiniz. Bu doğal sıvıyla sivilce ve akne gibi cilt enfeksiyonlarının bulunduğu bölgeyi temizlerseniz, derinizin o bölgesinde güçlü bir antibakteriyel etki sağlarsınız.

ELLER SERT VE PÜRÜZLÜYSE

Özellikle kış aylarında eller hızla kuru ve pürüzlü hale gelebilir. Bu kuruma için ılık süt, bal ve tatlı badem yağını karıştırın. 10 dakika süreyle o elleri ıslatın. Sütteki yağ kuruluğu alır. Doğal yağ ve bal yumuşatır, cildi besler.

KURU DUDAKLARA

Hindistancevizi yağı ve shea yağını aynı oranda karıştırıp dudaklarınıza sürün. Doğal yağlar olduğu için ağzınıza kaçsa bile herhangi bir zararı olmaz.

CİLDİNİZ YORGUNSA

Yaklaşık 1 litre ılık suyun içinde birkaç damla lavanta yağı damlatıp karıştırın. Yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin. Cilt türünüze uygun temizleme ürünüyle durulayın.

TELAŞA KAPILMAYIN

Sabah uyanıp aynaya baktınız ve yüzünüzde sivilce gördünüz. Üstelik bir görüşmeniz var. Telaşa kapılmanıza gerek yok. Sivilcenin üzerine birkaç damla göz damlası damlatın ve yağsız bir fondötenle kapatın.

YAĞLI CİLT İÇİN AVAKADO

Ciltteki gözeneklere iyi gelen diğer bir şey ise avokadolu bir maske hazırlamak. Zira avokado nemlendirme, yumurta beyazları cilt hücrelerini güçlendirme, limon içindeki asitler gözenekleri sıkılaştırma özelliğine sahip. Bu yiyeceklerin faydalarından yararlanmak için bir avokadonun yarısı, bir adet yumurta beyazı ve bir çay kaşığı limon suyunu blenderda karıştırın ve oluşturduğunuz maskeyi yüzünüze 20 dakika süreyle uygulayın.

KEPEKLERE KARBONAT

Karbonatla elma sirkesini karıştırarak oluşturduğunuz maddeyi saç derinize sürerek kepek oluşumunu engelleyebilirsiniz. Nitekim karbonat saç derinizdeki PH seviyesini dengeler ve ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlar. UV korumalı ürünler hangi mevsimde tercih edilmeli? UV ışınları sadece yaz mevsiminde değil dört mevsim cildinizi etkiler. Yüksek koruma faktörüne sahip filtreli kremleri sürekli kullanın.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım