‘Havaya atma oyunu’ hayatını kararttı!

15 yaşındaki lise öğrencisi, arkadaşlarının kendisini havaya atıp tutmaması sonucu kafa üstü yere çakıldı. Boynundan aşağısı felç kalan genç, başarılı bir ameliyatın ardından ellerini yeniden oynatabilmeye başladı.

Hayatı karartan oyun!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Mersin'de sınıf arkadaşlarının oyun amaçlı havaya atıp ardından tutmaması sonucu omuriliği zarar gören ve belden aşağısı felç olan lise öğrencisi Eray Gür, yeniden yürüyeceği günün hayalini kuruyor. Mezitli ilçesinde 25 Ekim'de sınıfta kafasının üzerine düşen 15 yaşındaki Gür'ün boynunda kırıklar oluşurken, omuriliği de zarar gördü. Olaydan sonra boynundan alt kısmını hissetmeyen Gür, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatın ardından yaklaşık 1 hafta sonra el ve kollarını hareket ettirmeye başladı. Belden aşağısındaki felç durumu devam eden Gür'ün tedavisi tamamlandı. Gür'ün yeniden yürüyebilmesi için Adana'da özel bir hastanede fizik tedaviye başlandı. Tedavi masraflarının bir bölümü, sanatçı Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı Anadolu Halk ve Barış Platformu ve hastane tarafından karşılandı.

"BEN İSTEMİŞTİM"

Arkadaşlarıyla eğlenmek isterken kötü bir sonuçla karşılaştıklarını söyleyen Gür, "Düşünce kafamı hızlı bir şekilde sağa ve sola çevirmişim. O anı hatırlamıyorum. Hastanede 'Hissediyor musun?' diye sorduklarını hatırlıyorum" dedi. Gür, şöyle konuştu: "Şu anda sadece kollarımı kaldırabiliyorum. Ayaklarımı da hissedebiliyorum. Bakmadan ayağıma dokunulduğunda, hangi parmağıma dokunduklarını anlıyorum. Karıncalanma falan var ancak hareket ettiremiyorum. Fizik tedavi görüp ayağa kalkmak, yeniden yürümek istiyorum."

Gür, arkadaşlarının yaşanan olaydan dolayı çok üzüldüklerini ve sürekli kendisini ziyaret ettiklerini belirterek, "Ben saçımı kestim diye onlar da saçlarını kesti. Beni mutlu edebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Arkadaşlarıma ben söyledim 'Beni havaya atın' diye. Onlar böyle bir şaka yaptıkları için pişman. Ben de pişman oldum. Keşke yapmasaydım" diye konuştu.