İşte 12 ülkenin güzellik sırrı!

Dünyanın dört bir yanından kadınlar formda kalmanın tüyolarını veriyor. Üstelik uygulamaları da oldukça kolay...

İşte 12 ülkenin güzellik sırrı!
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Dünya kadınlarının güzellik sırlarını merak ediyorsanız bu yazım sizler için… Dünyanın dört bir yanından kadınlar formda kalmanın tüyolarını veriyor. Üstelik uygulamaları da oldukça kolay...

FRANSA

Peynir, fındık ve sarımsak Fransız kadınların sofralarında olmazsa olmazı... Bu yiyecekler tırnaklarınız ve saçlarınız için faydalı vitaminler barındırıyor.

YUNANİSTAN

Yunan kadınları tırnaklarına ve ellerine limon kabuğuyla masaj yapıyor.

HİNDİSTAN

Yüz maskeleri Hint kültüründe önemli bir yer tutuyor. 1 yemek kaşığı sandalağacı tozu, bir kaşık zerdeçal ve portakal suyuyla ciltlerine maske yapıyor.

İSKANDİNAV ÜLKELERİ

İskandinav kadınlar ciltlerine güzellik katmak için asla güneşlenmiyor. Hatta güneşten olabildiğince uzak duruyorlar.

MISIR

Kleopatra süt banyosunun mucidi olarak biliniyor. Hal böyle olunca Mısırlı kadınlar da bu geleneği sürdürmeye devam etmiş. Mısırlılar küvete 2 litre süt ve 100 gram bal ekleyip, 20 dakika boyunca küvette kalıyorlar. Böylece ciltleri daha esnek ve yumuşak oluyor.

BULGARİSTAN

Bulgar kadınlar cilt temizliği için gül yağı kullanıyor. Gül yağı ya da suyu hem doğal hem de çok etkili bir nemlendirici.

HIRVATİSTAN

Kepekli ve kuru saçlar için Hırvat kadınlar, ısırgan otunu kaynatıp şampuanlarına katıyorlar. Isırgan otu suyuna eklenmiş şampuan saçları derinlemesine temizliyor ve kepeklerden arındırıyor.

İNGİLTERE

İngiliz kadınlar, suda bulunan kirecin ve şampuanların saçlara zarar verdiğini düşünüyor. Bu nedenle saçlarını haftada 3’ten fazla yıkamıyorlar.

SİNGAPUR

Singapur, bulunduğu konum nedeniyle nem oranının çok yüksek olduğu bir ülke… Bunun için kadınlar kabaran saçlarını sakinleştirmek için hindistan cevizi yağı kullanıyor.

FAS

Anavatanı Fas olan argan yağı pek çok yoldan güzellik vaat ediyor.

Bu sebeple Faslı kadınlar argan yağının nemlendirici etkisinden faydalanarak, ciltlerine ve saçlarına uyguluyor.

RUSYA

Rus kadınlar gergin bir cilde sahip olmak için yulaf ezmesini suyla karıştırıp yüzlerine uyguluyor.

İTALYA

İtalyan kadınların güçlü ve parlak saçlarının sırrı zeytinyağı ve yoğurttan geçiyor.

1 fincan yoğurdu 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp saça uyguladıktan sonra 15-20 dakika bekletip durulamanız yeterli.

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım