İşte 'genç cildin' 9 sırrı!

Bu konuda genlerimiz çok önemli bir yer tutuyor fakat kendimiz de bir şeyler yapabiliriz.

İşte 'genç cildin' 9 sırrı!
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Hepimiz genç ve güzel gözükmek istiyoruz. Peki bunu isterken cildimize yatırım yapıyor muyuz? Evet! Genlerimiz çok önemli bir yer tutuyor bu konuda, fakat kendimiz de bir şeyler yapabiliriz.

GÜNEŞ YAŞLANDIRIR

Güneşlenmeyin! Güneş ışınlarına maruz kalmak cildin en önemli savunma mekanizmasına hücre zarına zarar verir. Su moleküllerini içerde tutmak için sağlıklı bir hücre zarına ihtiyacımız var. Hücre zarı zarar gördüğünde cildin nem tutma kapasitesi azalır, cilt artık yaşlanma sürecine girmeye başlar. Yaz-kış UVA VE UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Sağlıklı bir cilde giden yol nemlendirmeden geçer. Gençliğinizi uzun süre korumak istiyorsanız cildinize uygun bir nemlendirici seçmelisiniz. Cilt hücrelerinin su tutma kapasiteleri azaldıkça cilt kurur ve ciltte sarkmalar başlar.

UYKUNUZU ALIN

Cildinizin güzelliği için uykunuzu iyi almanız çok önemli. Cildinizin yorgun görünmemesi için günde 7-8 saatlik bir uyku yeterli.

MASAJ YAPIN

Yatmadan önce, cildinizi temizledikten sonra nemlendiricinizi masaj yaparak sürün. Masajı yaparken kremi iyice yedirmeye özen gösterin.

SİYAH NOKTALARA SON

Yüzünüzde siyah noktalar varsa ayda 1 kere düzenli yaptıracağınız profesyonel bir cilt bakımıyla siyah noktalarınızdan kurtulup, temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

BOL MİKTARDA SU İÇİN

Deriyi nemlendirmek genç bir görünüm kazandırır. Yeterli miktarda su içen kişinin cildi; parlar, yumuşak, nemli, sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşur.

YÜZÜNÜZÜ FIRÇALAYIN

Cildiniz donuksa renklendirin. Haftada iki kez yüzünüzü fırçalayarak kan dolaşımını hızlandırın ve cildinize renk gelsin.

GÖZLERİNİZE İYİ BAKIN

Göz çevresinde bulunan deri zamana karşı koyamaz ve belli bir yaştan sonra yıpranmaya başlar, bu doğal etkinin yanında birde, sigara, alkol, kozmetik ürünler, yanlış göz çevresi bakımı, stres, düzensiz yaşam, uyku düzeni sonucu göz çevresinde kırışıklık oluşmaya başlar. Göz çevrenize yapacağınız bakım ile ince çizgilerden kurtulabilirsiniz.

GÜLÜMSEYİN

Cildinizi en güzel gösteren özellik gülümsemenizdir. Daha canlı ve sağlıklı görünmek için bol bol gülümseyin.

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım