İşte güzellik reçeteniz!

Işıl ışıl, parlak, pembe ve canlı bir cilde sahip olmak ister misiniz?

İşte güzellik reçeteniz!
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Cildimiz bizim en değerli giysimiz. Ona sürekli bakıp özen göstermezsek zamanla yaşlanır, kırışır, sivilcelere ve lekelere maruz kalır. Işıl ışıl, parlak, pembe ve canlı bir cilde sahip olmak ister misiniz? Cilt için en iyi güzellik reçetelerini sizin için yazdım.

SAÇ BAKIMI

Pudra: Eğer normal şampuan ve yıkama işleri için vaktiniz yoksa saçınızın yağlı bölgelerine talk pudrası ya da karbonat dökün ve kuru şampuan gibi kullanın. Saç diplerine döktüğünüz pudrayı tarakla saçın geri kalanına yedirin ve saçınızı kurutma makinesiyle kurutun.

Parfüm sıkın: Eğer duş almak için yeterli vaktiniz yoksa saçlarınıza parfümünüzden sıkabilirsiniz.

KAŞLARINIZ İÇİN GÖZ KREMİ

Mükemmel kaşlara sahip olmak için tek yapmanız gereken göz çevresi için kullandığınız kremi kaşlarınıza sürmek.  Kullanmadığınız bir dış fırçasını hafifçe ıslatın ve kontrolden çıkmış kaşlarınızı hafifçe tarayın. Bu işlem kaşlarınızın daha düzenli ve sağlıklı durmasını saglayacaktır.

CİLT SAĞLIĞI

Avokado: Çekirdeğini çıkardığınız soyulmuş bir avokadoyu bir kapta ezin ve tüm vücudunuza sürün. 20 dakika bekleyin ve durulayın. Cildiniz yumuşacık olacaktır.

Güneşsiz bronzlaşma: Eğer güneşsiz bronzluk için kullandığınız kremler cildinizi leke leke bırakıyorsa üzerine biraz kabartma tozu koyarak keselenmeniz bu durumu giderecektir.

Topuklara vazelin: Nasırlı ve kurumuş topuklar için vazelini gece yatmadan sürün ve üzerine çorap giyin.

Çay poşeti: Eğer cildiniz kırmızı kırmızı olduysa bir yeşil çay poşetini bir iki dakika demlenmeye bırakın ve soğuduğunda yüzünüze press uygulayın.

MAKYAJ

Kulak çubuğuyla bozulan makyajınızı düzeltin: Eyeliner ya da farınız istediğiniz gibi olmadıysa bir kulak çubuğu yardımıyla kolayca düzeltebilirsiniz.

Eyelinerinizi dondurun: Eğer eyeliner fırçanızın ucu bozulduysa onu buzlukta 15 dakika beklettikten sonra kullanmayı deneyin.

Dolgun dudaklar: Kullandığınız dudak parlatıcısının içine biraz tarçın eklemeyi deneyin.

Zeytinyağıyla temizleyin: Makyaj temizlemenin doğal yolu aynı zamanda bakım yapan bir miktar zeytinyağı.

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım