Jojoba yağıyla güzelleşin

Kadınların makyaj temizlerken de kullanabildiği Jojoba yağı, cildi tazelerken ferah tutuyor...

Jojoba yağıyla güzelleşin
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Jojoba yağı, doğal bakım ürünlerinin özünde kullanılan bir çeşit bitki yağıdır. Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Jojoba yağı, saça ve cilde masaj ile uygulanmak suretiyle, haricen kullanılan bir yağ çeşididir. Avuç içine alınan az bir miktar yağ, o anki bakım için yeterli olacaktır.

Cilde Uygulanması: Kadınların makyaj temizlerken de kullanabildiği Jojoba yağı, cildi tazelemekte ve ferah tutmaktadır. Cildi nemlendirmek amacıyla da kullanılabilen bu yağı, doğrudan uygulanacağı zamanlarda avuca az bir miktar alarak; diğer türlü ise nemlendirici kremin içine bir miktar karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Saça Uygulanması: Kuru saç üzerine, çok olmayacak şekilde, bir miktar Jojoba yağı sürülür. Saçın her yanına yağı yayabilmek için, tercihen büyük dişli bir tarak da kullanılır. Yağlanan saç bu şekliyle aşağı yukarı yarım saat bekletilir ve bu süre sonunda şampuan yardımıyla saç yıkanır. Eğer saça yağ sürüp beklemek zaman kaybı olarak değerlendirilirse, şampuan şişesinin içine ortalama 2 tatlı kaşığı kadar jojoba yağı ilave edilip karıştırılabilir.

GÖZ MAKYAJI TEMİZLEYİCİSİ

Jojoba yağı, makyajınızı hafifçe yüzünüzden temizlemek için çok etkilidir ve göz makyajı temizleyicisi olarak da güvenlidir.

Jojoba yağı

Temiz, yumuşak bir yüz havlusu

Makyaj temizleme pamuğu

Kulak pamuğu

Su


Eğer lens kullanıyorsanız, bunları başlamadan önce çıkartın. İki makyaj temizleme pamuğuna jojoba yağı dökün (her biri yaklaşık beş damla). Kulak pamuklarını gözlerinizin üzerine yerleştirin ve yaklaşık 30 saniye tutun. Çok nazik hareketlerle göz makyajınızı silmeye başlayın, ancak yağı gözlerinize değdirmeyin. Yağı çıkarmak için nemli bir havlu kullanın.

TIRAŞ YAĞI OLARAK ETKİLİ

Jojoba’nın yumuşatıcı özellikleri tüy köklerini yumuşatır ve emniyetli ve pürüzsüz bir tıraş deneyimi sağlar. Tıraş etmek istediğiniz alana ince bir jojoba yağı tabakasıyla masaj yapın. Cildin emmesini sağlayın. Tıraştan sonra tüyleri deriden temiz, nemli bir havluyla silin. Tıraş sonrası nemlendirici olarak uygulayın. Tıraştan sonra, tıraş ettiğiniz alana jojoba yağı uygulayın ve eşit şekilde dağılana kadar masaj yapın.

Yasemin Miras / AKŞAM LİFE
Konular Kadın / Bakım