Kalıcı makyaj hakkında merak edilenler

Kadınların gün içinde yapmış olduğu makyajın bir anda uçup gitmesi ne kadar zorlayıcı bir durum.

Kalıcı makyaj hakkında merak edilenler
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Her sabah makyajla uyanmak ister misiniz? Biz kadınların gün içinde yapmış olduğu makyajın bir anda uçup gitmesi ne kadar zorlayıcı bir durum. Bu durumdan kurtulmanın yolu ise kalıcı makyaj uygulamaları üstelik suya da dayanıklı olmaları...

KİRPİK LİFTİNGİ

“Kirpik liftingi nedir?” Son zamanlarda bayanların en sık yaptırdığı uygulamalardan biri olan ve kirpikleri 2-3 ay kadar süreyle kalıcı bir şekilde kaldırma ve kıvırma işlemi diyebiliriz. Özellikle düz kirpiklere sahip olanların sık tercih ettiği bu uygulama, kirpiklere sürülen bazı kimyasal solüsyonlarla uzun süreli kıvrıklık kazandırıyor.

İKİ SENELİK MAKYAJ

Mikro pigmentasyon yani kalıcı makyaj, aslında yarı kalıcı bir uygulama. Kullanılan pigmentler ve boya maddeleri, zamanla hücrelerin fizyolojik fonksiyonu olan fagositoz ile yok oluyor. Hücre, pigmenti içerisine alıyor, zamanla parçalıyor ve yok ediyor. Fakat kullanılan boya maddeleri organizmaya zararlı değil. Mikro pigmentasyon uygulandıktan sonra ortalama iki üç senede yok oluyor. Bununla birlikte bazı ciltlerde hafif gölgeler kalabiliyor.

GÖZ UYGULAMASI

Kalıcı makyaj çalışmasında, eyeliner uygulamasında öncelikle göz kapağı temizlenerek, uyuşturucu krem kirpik diplerine sürülür, 20 - 25 dakika arası bir süre beklenir. Kişiye özel tek kullanımlık steril iğneler ve organik boyalar hazırlanır. Krem temizlenir ve gözün şekline göre eyeliner çalışması yapılır. Kişinin onayıyla işleme başlanır. Gözün uç dış kısmından, iç kısma doğru uygulamaya yapılır. Eyeliner çalışmasında gözpınarındaki 2 - 3 kirpik boş bırakılarak, işlem tamamlanır. Kalıcı eyeliner uygulamasının kullanım süresi 3 ila 5 yıl arasında değişmektedir.

DOLGUN DUDAK!

Dudaklarının renginden ve estetik olarak duruşundan memnun olmayanların kalıcı dudak makyajıyla istediğiniz görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Kalıcı dudak makyajı uygulamasıyla hiçbir cerrahi operasyona gerek kalmadan küçük, ince ve dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz. Ayrıca renksiz ve solgun olan dudaklar daha canlı ve renkli gösterebilirsiniz. İlk olarak kalıcı dudak makyajı yaptırmak isteyen kişi yaptıracağı dudak şeklini belirler. Daha sonra bu şekil çizimler ile ve renk pigmentlerinin belirlenmesiyle başlar. Daha sonra bir lokal anestezi uygulanır ve dudak uyuşturulur. Ortalama olarak kalıcı dudak makyajı 1 veya 2 saat kadar süren bir işlemle sonlanır.

Yasemin MİRAS / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım