Kandil’le Suriye’de terör zirvesi!

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet, terör örgütü PYD/PKK’nın Suriye’de işgal ettiği bölgeyi ziyaret etti. Kandil’den gelen elebaşlar ve paravan örgüt SDG’nin temsilcileriyle federasyon planları görüşüldü.

Kandil’le Suriye’de terör zirvesi!
ABD, KORSAN DEVLET ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Akşam'da yer alan habere göre
Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PYD’yi Türkiye’nin tüm tepkilerine rağmen silahlandıran, ardından desteğini diplomatik ilişkiler başlatmaya kadar vardıran ABD, bu sefer de işgal edilen Suriye topraklarına, Dışişleri heyetiyle çıkartma yaptı. Heyet, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK’nın işgalindeki yerleşimleri ziyaret etti. Max Martin başkanlığındaki ABD Dışişleri Bakanlığı heyeti PYD/PKK’nın sözde eşbaşkan yardımcısı Aldar Halil, Kandil’den gelen örgüt elebaşları Fevze Yusuf ve Bedran Ciya Kürt’le görüştü.

FEDERAL SİSTEM KURULSUN

Görüşmede terör örgütü mensupları, daha birkaç gün önce Suriye’de toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıklatan ABD’nin yetkililerine Suriye’de federal sistem kurulması taleplerini iletti. Heyet daha sonra Aynularab’a (Kobani) geçerek, PYD/PKK’nın paravan örgütü SDG’nin sözde genel komutanı Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin ile toplantı yaptı.

Rakka işgalinin ardından YPG, ABD yapımı 4X4’ler ve teçhizatlarla gövde gösterisi yaptı.

Bir müttefiğe yakışmayacak davranışlar

ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüşmek için ABD’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’nin türkiye’ye yaptığı son seyahat uyarısıyla ilgili olarak “Bir müttefiğe yakışmayacak davranışlar” tanımlaması yaptı.

TÜRKİYE DAHA GÜVENLİ

“ABD ile FETÖ meselesi ve PYD’ye verilen silahlar dolayısıyla ilişkilerimizde bir gerginlik var.  Maalesef Amerika’dan istediğimiz desteği bugüne kadar göremedik” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, “ABD’de bakıyoruz yabancı düşmanlığı hat safhada. Amerikan yönetiminin, Trump yönetimi ve Başkanı’nın bizzat kendisinin başka ülkeleri nasıl aşağıladığı, hakaret ettiği ortada. Şimdi böyle bir durumda seyahat bakımından Amerika mı daha az güvenli Türkiye mi daha az güvenli?” dedi.

TANIDIK YÜZLER

ABD’li heyetin görüştüğü isimler arasında daha önce Brett McGurk ile aynı karede görülen isimlerin olması dikkat çekti.

TACİZE ANINDA KARŞILIK

Aynı saatlerde Türkiye’den Afrin’e top atışı yapıldı. Taciz ateşlerine Türk obüslerinden anında karşılık verildi.

Görüşmenin yapıldığı saatlerde PKK’nın Suriye’deki başka bir yuvası olan Afrin, Türk Obüsleri ile vuruldu. Öğleden sonra PYD’nin bulunduğu bölgeye peş peşe gerçekleşen top atışlarının sesleri, Reyhanlı ilçe merkezi ve Cilvegözü sınır kapısından da duyuldu. Bölgedeki kaynaklar PYD kontrolünde bulunan Afrin’den Türkiye tarafına taciz ateşi açıldıktan sonra top atışının başladığını söyledi. TSK’nın İdlib’de kurduğu 4. gözlem noktasıyla birlikte olası bir Afrin operasyonu için hazır duruma geldiği, siyasi kararın alınmasının ardından operasyonun zaman kaybetmeden başlayacağı belirtilmişti.