Kardeşler dev mirası bölüşemiyor

Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal’ın, babasının Alzheimer hastası olduğu iddiasıyla açtığı davayı kazanmasının ardından kız kardeşinden sert tepki geldi. Şebnem Leblebicioğlu, “Temyize gideceğim. Gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

Kardeşler dev mirası bölüşemiyor
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'deki 100 milyon liralık miras davasında sular durulmuyor. Gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun 100 milyon liralık mirasından mahrum bıraktığı kızı doktor Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal'ın, 'Babam Alzheimer hastasıydı' diyerek açtığı vasiyetnamenin iptal davasıyla mirastan 50 milyon liralık pay alma hakkı kazanmasının ardından, eczacı kızı Şebnem Leblebicioğlu da harekete geçti.

Mahkemenin iptal kararını temyiz edeceklerini açıklayan Şebnem Leblebicioğlu, "Kendini mala mülke esir edenler düşünsün. Babam Alzheimer hastası değildi. Hatta ölmeden önce kalça kemiği ameliyatı olduktan sonra hasta yatağında ablamın yüzüne 'Sana hakkımı helal etmiyorum' dedi. Babam öldükten sonra 'ölümü şüpheli' diye kendisi otopsi yaptırdı. Babam öldükten sonra bile onu rahat bırakmadı. Hala hayatta olan annemde ona kızgın. Gerçekler yeri geldiğinde ortaya çıkacaktır" dedi.

VASİYETNAME YAZMIŞTI

İzmirli gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun 83 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından bıraktığı 100 milyon liralık miras, iki kız kardeşi birbirine düşürdü. Leblebicioğlu'nun ölmeden önce noterde hazırlattığı vasiyetnamede büyük kızı Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal'ı mirasından mahrum bıraktığı ortaya çıkmıştı.

'HASTA DEĞİLDİ'

Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal da, geçen yıl vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Vasiyetnamenin hazırlandığı 2013 yılında hayatta olan babasının 'Alzheimer hastası' olduğunu belirten Leblebicioğlu Ünal, açtığı vasiyetname iptal davasıyla, mirastan pay almaya hak kazandı. Karşıyaka 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden çıkan iptalin gerekçeli kararı ellerine ulaştıktan sonra kararı temyiz edeceklerini açıklayan eczacı kız kardeş Şebnem Leblebicioğlu, "Benim babam Alzehimer hastası değildi. Babama o dönem MR çekilmişti. Bu MR sonucunda da babamın Alzheimer hastası olmadığı anlaşılmıştır. Tıbben bu hastalığın teşhisinin MR sonucuyla mümkündür. Sağ olan annem de bu şekilde vesayet altına alınmak isteniyor" diye konuştu.

2013 yılında babasına vasi atanması için dava açan ablası Leblebicioğlu Ünal'ın babalarının 'Alzheimer hastası' olduğunu kanıtlamak için doktor doktor gezdirdiğini, babasının da kendisine o dönem çok kızdığını dile getiren Şebnem Leblebicioğlu, "Babam geçmişte işlerine kimseyi karıştırmazdı. Ablamın 'Alzheimer hastası' diyerek babama vasi atanmasını istemesi babamı çok üzdü. Hatta babam bir gün evde düşüp kalça kemiğini kırmış ve ameliyat olmuştu. Ablam kendisini ziyaret ettiğinde babam yatağında ablamın yüzüne 'Sana hakkımı helal etmiyorum' dedi. Öldükten sonra da babama rahat vermedi. Babam öldükten sonra 'ölümü şüpheli' diye otopsi yaptırdı. Annem de ablama kızdı. Artık kendini mala mülke esir edenler düşünsün. Gerçekler yeri geldiğinde ortaya çıkacaktır" dedi.

SAHTE REÇETE

Şebnem Leblebicioğlu'nun ve anne Gönül Leblebicioğlu'nun aile avukatı Ergün Bademci, "Müteveffa Alzeimer hastası değildir. MR çekilmiştir, bunun üzerine Alzehimer hastası olmadığına dair de rapor düzenlenmiştir. Biz geçmişte babası hakkında Alzhimer ilaç reçetesi yazan davacının sahte reçete düzenlediği iddiasında bulunmadık. Doktor olması sebebi ile doktor arkadaşlarından böyle bir reçete alabileceğini savunduk" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal, 2013 yılında hayatta olan babasının 'Alzheimer hastası' olduğunu, babasının bütün hesaplarını kız kardeşinin kontrol altında tuttuğunu belirterek, babasına vasi atanması için dava açmıştı. Kardeşi Şebnem Leblebicioğlu da mahkemede aksine babasının Alzheimer hastalığının olmadığını savunmuştu. Dr. Leblebicioğlu Ünal'ın kazandığı vasi davası karşı tarafın Yargıtay'a temyize gitmesi nedeni ile sürerken, 2015 yılı Kasım ayında işadamı Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu hayatını kaybetmişti. Leblebicioğlu'nun ölmeden önce 2013 yılında noterde hazırlattığı vasiyetnamede büyük kızı Dr. Ayşe Gülden Leblebicioğlu Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından mahrum ettiği ortaya çıkmıştı.