Lahananın muhteşem faydaları!

Antioksidan özelliğiyle kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyan lahana, aynı zamanda cinsel gücü artırıyor.

Lahananın muhteşem faydaları!
Takvim'de yer alan habere göre cinsel hayata olumlu katkı sağlayan besinler arasında lahana da yer alıyor. Lahanada bulunan bazı enzimlerin cinsel gücü arttırdığını söyleyen uzmanlar, "Araştırmalar, lahana yiyen erkeklerin yüzde 90'ının aşırı cinsel istek duyduğunu kanıtlıyor" diyor.

Başta beyaz olmak üzere her çeşit lahananın sofralardan eksik edilmemesini öneren uzmanlar, sağlığa faydalarından bazılarını ise şöyle anlatıyor...

* Kanserden korur: Lahana kanser hücrelerinin yayılma hızını yavaşlatır ve kanser hücrelerinin diğer hücrelere zarar vermesine engel olur.

* Bağışıklığı güçlendirir: C vitamini açısından çok zengin olan lahana bağışıklık sisteminin güçlendirip, vücuda güç verir.

* Alzheimer riskini azaltır: Düzenli olarak lahana tüketimi zihinsel hastalıkların ortaya çıkmasına engel olabilir. Özellikle Alzheimer hastalığını önleyebilir. Beyin sağlığını korur, hafızayı güçlendirir.

* Kilo vermeyi kolaylaştırır: Bir fincan pişirilmiş lahana 33 kalori içermektedir. Özellikle lahana çorbası diyeti kilo vermeyi kolaylaştırır. Zayıflamak isteyenler yiyebilir. Kabızlık sorunlarını da giderir.