Loreena Mckennitt hasret giderecek

2006’da “An Ancient Muse” albümünden sonra, tamamen özgün ve yeni şarkılardan oluşan albümü “Lost Souls”u Mayıs’ta dinleyicileriyle buluşturacak olan Loreena Mckennitt, albüm öncesi “Breaking of the Sword” ve “A Hundred Wishes” teklilerini yayınladı.

Loreena Mckennitt hasret giderecek
“Lost Souls” albümü, nyckelharpa, ud, kanun, askeri bando, flamenko gitar gibi enstrümanların müzikal sesleri ile bezeli, Hint-Avrupa kökenli kavimlerden Bedeviler’e kadar olan çağdaş fikirlerin zengin, eklektik ve detaylı bir sunumu niteliğindedir. Loreena, albümde vokallerinin dışında, piyano, klavye, akordeon ve arp çalmıştır.

Otuz yıldan fazladır devam eden müzik kariyerinde, dünya çapında 14 milyondan fazla albüm albüm satmış, dört kıtayı kapsayan 15 ülkede altın, platin ve multi-platin satış ödülleriyle, dünya çapında beğeni toplamıştır. İki kez Grammy Ödülleri’na aday olmuş, iki defa Kanada’nın en önemli müzik ödülü olan Juno’yu kazanmış, Billboard Uluslararası Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür.

1985’te kurduğu bağımsız plak şirketi Quinlan Road, pazarlamadan promosyona tüm çalışmaları yürüttüğü şirketiyle, müzik endüstrisinde, başarılı bir iş kadını ünvanını da kazanmıştır.

Loreena Mckennitt hasret giderecek

Cd, vinyl ve dijital mecrada sunulacak albümde dokuz şarkı var.

1.   Spanish Guitars and Night Plazas

2.   A Hundred Wishes

3.   Ages Past, Ages Hence

4.   The Ballad of the Fox Hunter

5.   Manx Ayre

6.   Le Belle Dame Sans Merci

7.   Sun Moon and Stars

8.   Breaking of the Sword

9.   Lost Souls
Konular Müzik