Luca kanserle savaşı kaybetti

Akademisyen Umut Özkırımlı’nın dört yıldır kanserle mücadele eden 5.5 yaşındaki oğlu tüm tedavilere rağmen 5 Temmuz günü hayatını kaybetti.

Luca kanserle savaşı kaybetti
Vatan Gazetesi'nden Meltem Günay'ın haberine göre akademisyen Umut Özkırımlı’nın dört yıldır kanserle mücadele eden 5.5 yaşındaki oğlu tüm tedavilere rağmen 5 Temmuz günü hayatını kaybetti.

Çocukluk çağında görülen bir sinir sistemi kanseri ‘yüksek riskli nöroblastom‘ tanısı konulan ve 4 yıldır yoğun tedavi gören küçük Luca’yla ilgili yurtdışında tedavi görmesi için bağış hesabı açılmıştı. ‘Luca’ya geleceğini geri vermemize yardım eder misiniz?’ diyerek yardım kampanyası başlatan baba yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: “21 Şubat 2014 günü saat tam 15:00’de, kalplerimizde bir atom bombası gibi patlayan haberi aldık. 24 saat önce hayatımızda her şeyin yolunda olduğunu düşünen bizlere, oğlumuzun çenesinde kötü huylu bir tümör olduğunu söylendi. Kanser. Daha sonra bu tümörün de aslında bir metastaz sonucu ortaya çıktığını, karnında başka bir tümör daha olduğunu öğrenecektik.

Rüya gibi bir dönem

Oğlumuza, çocukluk çağında görülen bir sinir sistemi kanseri olan Yüksek Riskli Nöroblastom tanısı kondu; hastalık 4. evresindeydi. Bir buçuk yıllık süreçte, Luca 11 seans kemoterapi, radyoterapi gördü; ameliyat oldu ve kök hücre nakli yapıldı. Ardından, küçük savaşçımızla 9 ay süren, rüya gibi bir “normal”lik dönemi yaşadık, ta ki bu yılın Nisan ayında, kanserin geri döndüğünü öğrenene dek.

Doktorlarla yaptığımız görüşmeler ve uzun araştırmalarımız neticesinde, hastalığın gerilemesini sağlamada umut verici sonuçlar veren deneysel bir tedaviye (BEACON) katılmaya karar verdik.

Luca, bu ön süreçte 6 seans kemoterapinin yanı sıra 14 kür radyasyon tedavisi daha gördü.

Ancak kanser tedavisi konusunda 25 senedir ABD’deki “en iyi hastane” kabul edilen New York’taki Memorial Sloan Kettering Cancer Center’da bu hastalığın pençesine düşen çocuklara uygulanan bir aşı var. Aşının test süreci henüz tamamlanmasa da biz Luca’nın bu denemeye katılmasını istiyoruz. Ancak tedavi deneme aşamasında olduğu için devletten maddi destek alma imkânımız yok; bu bağış kampanyasını da bu nedenle başlattık.”