Mehmetçik Vakfı emanetlerine sahip çıkıyor

Vakfın maddi-manevi destekleriyle üniversite eğitimlerini sürdüren birbirinden başarılı şehit ve gazi çocukları Akşam’a konuştu: "Babamızın eksikliğini hissettirmediler!.."

Mehmetçik Vakfı emanetlerine sahip çıkıyor
Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre Türk Ordusu’nun Afrin’deki teröristlere yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümüne denk gelince aynı milli ruhun hala dipdiri olduğu görüldü. Bu dönemde ise Türk halkının Mehmetçik Vakfı’na ilgisi yoğun. Kimisi evini, kimisi biriktirdiği harçlıklarını bağışlıyor. Vakıf yöneticisi emekli albay Gürkan Gülçin, telefonların ve online bağış sisteminin bazen kilitlendiğini belirterek, “Mehmetçiklerin çocukları bizlerin emanetidir. Ülkenin geleceği olacaklar” ifadesini kullandı. 

ASKERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Kübra Eliağır henüz 1.5 yaşındayken, babası Osman Eliağır 1997’de Kuzey Irak’ta şehit oldu. Okulunu bitirdikten sonra Mehmetçik Vakfı’nda avukatlık yapmak isteyen Eliağır, “Kimse babasız kalmasın diye benim babam şehit oldu. Gururluyum ama eksik başladım hayatta. Mehmetçik Vakfı ise babasızlığımı hissettirmemeye çalıştı. Hep güven kaynağı oldu” dedi. Afrin’deki askerlere de selam gönderen Eliağır, “Bir yerde asker görsem onlara babam gözüyle baktım. Hepimiz Mehmetçiğimizin arkasındayız” diye konuştu.

ÜLKEME HİZMET EDECEĞİM

Rauf Yılmaz’ın babası Metin Yılmaz ise 1994 yılında Diyarbakır’da terör gazisi oldu. Yılmaz, Mehmetçik Vakfı’nın o günlerden beri hayatının içinde olduğunu ama bunu büyüyünce anladığını söyleyerek şöyle konuştu: "Türk Savunma Sanayisi içinde çalışmak istiyorum. Uzay çalışmaları da Türkiye’nin geleceğinde önemli bir yer tutuyor. Mehmetçik Vakfı’na olan borcumu ülkeme hizmet ederek ödemek istiyorum."

MİLLETİN DESTEĞİYLE YAPILAN HİZMETLER

- 17 Mayıs 1982’den bugüne kadar 51 bin 255 kişiye yardım yapıldı. 
- Her ay 7 bin 731 gaziye bakım yardımı yapılıyor. 
- 980 öğrenciye burs veriliyor. 
- Aylık yardım tutarı ortalama 7 milyon 550 bin TL.


BİR NEVİ BABA GİBİ

Burcu Güney’in babası Halit Güney de 2001’de Malatya Akçadağ’daki uçak kazasında şehit oldu. 3 yaşında babasız kalan Burcu, eğitimi tamamladıktan sonra mimar olmak istiyor. “Mehmetçik Vakfı desteğiyle bir nevi baba oldu bize” diyen Güney şunları söyledi: "Kuzenlerim ve yeğenlerim yanımda babalarına baba diye seslenmeyerek destek olurken, Mehmetçik Vakfı da maddi açıdan, manevi açıdan, eğitim açısından destekte bulundu."