Mezoterapiyle cildiniz hem güzel görünür hem yaşlanmaz

Deri ve deri altının beslenmesi ve metabolizmasının sağlıklı çalışabilmesi için üç temel takviyeye ihtiyaç var.

Mezoterapiyle cildiniz hem güzel görünür hem yaşlanmaz
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Güzelliğin yeni tanımında artık cilt güzelliği çok daha ön planda kabul ediliyor. Bu nedenle tüm dünyada kırışıklıklar için kullanılan yöntemlerin önüne deri kalitesini arttırıcı yöntemler geçmekte. Deri ve deri altının beslenmesi ve metabolizmasının sağlıklı çalışabilmesi için üç temel takviyeye ihtiyaç var. Vitamin, protein ve nem takviyeleri olarak sınıflanan bu ek destekler sadece derinin daha güzel görünmesini, sağlamakla kalmıyor aynı zamanda deri yaşlanmasını da kontrol altında tutuyor.

VİTAMİN, PROTEİN VE NEM DESTEĞİ

Deri deri altının en temel ihtiyaçlarından biri gerekli vitaminlerin deri altına ulaştırılmasını kapsar. Sıklıkla B ve C vitamini ağırlıklı vitamin karışımları kullanılır. Değişik vitamin kokteylleri deri altında kolajen üretimi aşamalarında kullanılır. Ek olarak vitaminler antioksidan özellikleri ile yaşlanma ve güneş ışınlarının hasarına bağlı ortaya çıkan hücre hasarının kontrol altında tutulmasında da çok önemlidir. Protein desteği içerisinde peptidler ve amino asitlerin uygun karışımları kullanılır. Deri deri altı bölgesinin protein ihtiyacı sıklıkla 40 yaş sonrasında belirgin olarak artar. Bölgeye verilen protein deri altındaki hücrelerin üretimlerinin artmasına ve kolajen yapının kuvvetlenmesine yardımcıdır. Deri deri altının yeterli hidrasyonun sağlanması gerekir. Her ne kadar dışarıdan kullanılan nemlendirici kremler yardımcı olsalar da deri altına geçmedikleri için cilt güzelliğinde ve neminin sağlanmasında çok sınırlı faydası vardır. Bu nedenle ağırlığının 1000 katına kadar su tutma yeteneğine sahip hyaluronik asit molekülleri içeren nem enjeksiyonları deri altının uzun dönem ve yeterli nemli kalması için geç 20’li yaşlardan itibaren tercih edilir.

MEZOTERAPİ

Vitamin protein ve hyaluronik asitlerin deri altına ulaştırılmasında tüm dünyada en çok tercih edilen yöntem mezoterapidir. Etkinliğini her geçen gün daha fazla kanıtlayan mezoterapide çok sayıda iğne yapılarak düşük miktardaki destekleyici ürün deri altına ulaştırılır. Her bir enjeksiyon noktasına verilen ürün miktarının az olması nedeniyle çok sayıda enjeksiyona ihtiyaç duyulan bu yöntemde seanslar halinde uygulama yapılır. Çoklu enjeksiyon nedeniyle bir miktar ağrılı uygulamada az da olsa morluk riski de mevcuttur.

LAZERLER VE ESTETİK

Estetik cerrahide lazer kullanımı giderek artmakta. Değişik dalga boyları ve enerjiler ile deri üst tabakasının soyulması ve derinin yenilenmesi en eski lazer yöntemlerinden biri. Uzun iyileşme zamanına ihtiyaç gösteren bu işlemin popülaritesi giderek azalmakta. Daha derin tabakaların etkilendiği yöntemlerde ise deri yüzeyinde değişiklik yaratmadan cilt altının sıkılaştırılması ve elastikiyet kaybının giderilmesi mümkün. Özellikli dalga boyları lazerler aynı zamanda leke, sivilce ve ameliyat izleri ve kılcal damar tedavisinde, dövme silmede de sık başvurulan bir yöntem. Lazer cihazlarının kalitesi ve kullanan kişinin bilgi ve becerisi ile çok başarılı sonuçlar elde edilen lazerlerin kullanımı da teknolojinin de gelişimi ile giderek artıyor.

LAZER YARDIMLI DERİ BESİN TAKVİYELERİ

Bir takım özel lazerler yardımıyla çevrede hasar oluşturmadan deri üzerinde çok küçük kanallar oluşturmak artık mümkün. Deri üzerinden alışık olduğumuz damga tarzındaki atışlarla değil sürekli hareket eden silindirler yardımıyla tüm yüzeyde çok sayıda birbirine eşit uzaklıkla ve aynı derinlikte mikro kanallar oluşturulur. Bu esnada yüzeye verilen vitamin, protein ve hyaluronik asit içerikler bu mikrokanallar içerisinden hızlı ve eşit bir şekilde arzu edilen derinliğe ulaştırılır. Birkaç saat içerisinde bu kanallar kapanarak verilen ürünler deri altında kalmış olur. İşlem sonrasında yaklaşık 30 dakikalık bir kızarıklık olabilir. Morluk riski taşımayan bu uygulama ağrısız kabul edilecek kadar konforludur. Lazer mezoterapi veya lazer yardımlı deri beslenmesi olarak anılan bu yöntemin oldukça başarılı sonuçları giderek artan bir ilginin ana nedeni.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım