Mobil uygulamalar zayıflatıyor!

Yapılan son çalışmalar, kadınların bu uygulamaları kullanarak kilo verdiğini ortaya koydu.

Mobil uygulamalar zayıflatıyor!
Sabah'ta yer alan habere göre açıklanan mobil uygulama trend raporuna göre; kadınlar erkeklerden daha çok mobil uygulama kullanıyor. En çok kullanılan mobil uygulamalar arasında yüzde 51 ile sağlık ve fitness uygulamaları listenin ön sıralarında yer alıyor.

Online diyetin faydalarını ve kadınların neden bu yöntemi daha çok seçtiğini mobil uygulamasıyla 1 yılda 18 bin kişiye sağlıklı beslenme önerileri sunan Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel anlattı:

9 AYDA 200 KİŞİ 1 TON ZAYIFLADI

Neden insanlar online diyete daha yatkın?


Mobil uygulamaların son yıllarda hızla geliştiği ve herkesin neredeyse tüm işlerini artık bilgisayar yerine akıllı telefonlarla yapmak istediği bir dönemde yaşıyoruz. Gelişen akıllı telefonlar ve sayısız mobil uygulamalar sayesinde artık tüm sağlık sorunlarımıza cebimizden çare bulabildiğimiz bir döneme geldik. Online diyet hizmetiyle danışanlar artık her yerden hedeflerine ulaşabiliyorlar. Online diyet zamandan tasarruf etmek isteyen, diyetisyen seanslarına katılamayan ve takip altında olmak isteyenler için daha da önem kazandı.

ONLINE DİYETTE 24-35 YAŞ ARASI KADIN DANIŞANLAR FAZLA

Online diyet ile klasik diyet arasında danışanlar arasında yaş, cinsiyet ve diğer farklılıklar neler?


Online diyet hizmetlerinden 24-35 yaş arası kadın danışanlar ağırlıklı olarak faydalanıyor. 18 bin kişinin çoğu farklı amaçlarla ,hedeflerle uygulamayı denedi ve sadece kendine özel diyet önerileri, diyet listeleri aldı. Klasik diyet hizmetinden ise çok geniş bir kitle yani 15 – 60 yaş arası erkek ve kadın danışanlar faydalanmaktadır.

Online diyeti mi yoksa klasik diyeti mi bırakanlar daha fazla oluyor?

Online diyet yapan danışanlar genelde her gün ya da istedikleri zaman diyetisyene ulaşmaları mümkün olduğundan genelde motivasyonları çok daha uzun sürüyor. Klasik diyeti yapanlar daha kolay pes ediyor.

Peki online diyetin faydaları neler?

- Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo kaybetmek isteyenler için iyi bir uzman tarafından kişiye özel, her günü ayrı planlanmış, sıkılmayacağınız beslenme planları hazırlanır.

- Online uygulama ile yediklerinizin günlüğünü tutarak kontrollü bir şekilde diyet yapabilmenizi sağlar.

- Beslenme günlüğü tutup diyetisyeniniz tarafından her öğününüze yıldız ve değerlendirme almak motivasyonunuzu artırır.

- Tükettiğiniz besinlerin miktarının değerlendirip sıkı takip ile sizi destekler.

- Zamandan tasarruf sağlar.
Konular Kadın / Bakım