Öldürdükleri şahsın telefonundan 'İyiyim' mesajı attılar

Adana’da, cesedi derede bulunan Mevlüt Özcan’ın katili iki kardeş, cinayeti itiraf etti. Katil kardeşlerin Özcan’ı öldürdükten sonra yakınlarına mesaj attığı ortaya çıktı.

Öldürdükleri şahsın telefonundan 'İyiyim' mesajı attılar
Sabah Gazetesi'nden Murat Karaman'ın haberine göre Adana'da kaybolduktan 40 gün sonra cesedi derede bulunan Mevlüt Özcan'ın katil zanlısı iki kardeş tutuklandı. Cinayeti borç aldıkları 100 bin lirayı ödeyemedikleri için işledikleri öğrenilen kardeşlerin, polisi yanıltmak için Özcan'ın telefonundan bir arkadaşına "Şarjım bitti, ben iyiyim merak etmeyin" diye mesaj attığı ortaya çıktı. Olay İmamoğlu ilçesine bağlı Camili Mahallesi'nde meydana geldi. Kahvehane işleten Mevlüt Özcan, 18 Şubat'ta kayboldu. Ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. Bu arada Özcan'ın telefonuna 1 gün sonra "Şarjım bitti, ben iyiyim merak etmeyin" diye mesaj geldi. Özcan'ın arkadaşı, hemen bu mesajı polise gösterdi. Telefonu arayan polis, Özcan'a ulaşamadı. Özcan'ı bulmak için kurulan özel ekip, 150 güvenlik kamerasını inceleyerek, en son Mustafa K. ve kardeşi Ali K. ile birlikte Adana Şehir Hastanesi'ne hasta ziyaretine gittiğini tespit etti. Polis tarafından gözaltına alınan iki kardeş, "Hastaneden sonra ayrıldık ve bir daha görmedik" dedi.

TUTUKLANDILAR

Ancak çapraz sorguya alınan iki kardeşin ifadeleri birbirleriyle çelişti. Bu arada Mevlüt Özcan'ın telefonundan atılan mesajın, iki kardeşin bulunduğu yerden geldiği tespit edildi. Sonunda cinayeti itiraf eden kardeşler, Özcan'dan toplam 100 bin lira borç aldıklarını ve ödeyemedikleri için cinayeti işlediklerini söyledi. İki kardeşin, Özcan'ı hastaneden çıktıktan sonra otomobilin içinde ensesine 3 el ateş ederek öldürdükleri daha sonra dereye attıkları belirlendi. Olaydan sonra iki kardeşin kıyafetlerini değiştirdikleri, polisi şaşırtmak için Özcan'ın telefonundan bir arkadaşına mesaj attıkları ortaya çıktı.