Öykü Gürman: "Şiddet sahnelerinde geriliyorum"

Öykü Gürman, ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisinde "Asiye" karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Kadına şiddeti vurgulayan yapımla ilgili olarak Gürman “Şiddetin her türlüsüne elbette karşıyız. Kaba kuvvet acizliktir” diyor.

Öykü Gürman: "Şiddet sahnelerinde geriliyorum"
Akşam'dan Bilgen Bülbül'ün röportajı...

Senaryoda sizi cezbeden ne oldu?


Trabzon’da olması, senaryonun sürükleyici olması ve bana teklif edilen rol “Asiye Kaleli”. Rolü ilk okuduğum andan itibaren duygusal bir bağ oluştu.

Çekimler Karadeniz’de yapılıyor. Oradaki yaşama ayak uydurmakta zorlanıyor musunuz? Günleriniz nasıl geçiyor?

Oradaki yaşama ayak uydurmakta zorlanmıyorum. Çünkü Trabzon bildiğim bir şehir. Çoğunlukla günlerim sette geçiyor.

Boş vaktimizde de dinleniyoruz ve yeni bölüm senaryosunu okuyoruz, sindiriyoruz, insanın kendiyle baş başa kalabileceği, iç dünyasına yolculuk yapabileceği, belki de kendini yeniden keşfedebileceği zamanlar yaratıyor Trabzon şehir olarak, o yüzden mutluyum...

KABA KUVVET ACİZLİKTİR

Dizi kadına şiddeti anlatıyor. İzlerken bile insanın tüyleri diken diken oluyor. Şiddet sahneleri çekilirken siz nasıl bir ruh halinde oluyorsunuz?


Şiddet sahnelerini izlediğimde çok etkileniyorum gözlerim doluyor, çok geriliyorum. Kayıtsız kalmak mümkün değil. Gösterilenin ötesinde çok daha ağır şiddet gören kadınlarımızın olduğunu da biliyorum. Şiddetin her türlüsüne elbette karşıyız. Kaba kuvvet acizliktir.

Karadeniz’in yemekleri meşhurdur. Kilo almaktan çekiniyor musunuz?

Karadeniz’in yemekleri meşhur kilo almaktan çekiniyorum. Dikkat etmeye başladım. Sürekli pide, kuymak, fasulye kavurması yiyorum, sonu yok, çok lezzetli bir dur demek lazım! Uyku düzeni ve yemek düzeni bozulunca insan kilo alabiliyor tabii ama çok şükür formumu koruyorum.

DOĞALLIK ÖNEMLİ

Oyunculukta sizi zorlayacak rol ne olabilir?


Her rolü oynamak kendi içinde zordur. Çünkü hepsinin bir yaratım süreci var. En keyifli yanı da kafa yormak zaten.... Az olanı, basit olanı yapabilmek her zaman daha zordur. Doğallık ve samimiyet benim için çok önemli.

Günümüzde boşanmaların artmasının nedeni nedir?

Hoşgörüsüzlük, empati yoksunluğu, konuşamamak, çaba sarf etmemek, emek vermemek, menfaat ilişkileri herkesin bencil olup önce kendini düşünmesi bir başkasına kalbinde yer açmaması açamaması ve sevgisizlik! Birini sevebilmek büyük bir kalbe sahip olmayı gerektirir.

Aşkın formülü yok

Öykü Gürman’ın ‘Evet aradığım aşk bu’ dediği birliktelik nasıl olmalı?

Bunun bir formülü yok. Her insana her karaktere göre şekil değiştiren bir durum aranılan aşk!

YAKINDA ALBÜM GELİYOR

Yeni projeleriniz var mı?


Konserler devam ediyor. Yeni bir single çalışmam var. Tuna Kiremitçi, Yıldız Tilbe, Hüseyin Çebişçi, Gözde Ancel ve Yeşim Ayan’ın söz ve bestelerinin olduğu harika bir albüm hazırlığındayım. Tiyatro oyunumuz plastik aşklar bu sezonda devam ediyor.

Gözlem yeteneğim kuvvetlidir

Oyunculuk alanında kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz?

Okuduğum her şeyden bir pay çıkarıyorum kendime, empati yapıyorum... Gözlem yeteneğim çocukluktan bu yana var. Teknik meseleler ise tecrübe etmeden kesinlikle olmuyor. Ben kendimi ana ve akışa bırakmaktan yanayım.

Sektöre dahil en büyük hayal kırıklığınız ne oldu?

İnsanların ne kadar kötü olabildiğini, menfaatlerinin çakıştığı noktada ne kadar değiştiklerini görüyorum. Hayal kırıklığından ziyade gülmeme sebep oluyor. Bunlar hep sınav... 
Konular Röportaj