Pentagon'dan gözdağı: Teröriste eğitim!

DEAŞ’a karşı ABD öncülüğündeki koalisyon PKK/SDG’ye 100 kamyon mühimmat, silah ve askeri malzeme gönderdi. Birleşik Ortak Görev Gücü ise SDG’li teröristlere uzmanlar tarafından verilen eğitimlerin devam ettiğini duyurdu.

Pentagon'dan gözdağı: Teröriste eğitim!
Vatan'dan İlker Akgüngör'ün haberine göre ABD öncülüğündeki DEAŞ’a karşı askeri operasyonları yürütme amacıyla kurulan Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı (CJTF-OIR), resmi sosyal medya hesabından terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye kurdurulan SDG’li (Suriye Demokratik Güçleri) militanların eğitimlerinin devam ettiğini duyurdu. Suriye’de DEAŞ’a ait noktalara yapılacak son operasyon (Operation Roundup) için SDG’li militanlar başta ABD’li olmak üzere askeri uzmanlardan temel savaş eğitimi almaya devam ediyor. CJTF-OIR tarafından yayınlanan fotoğraflarda Suriye’deki bir karakolda eğitim alan ve atış talimi yapan SDG’liler ile onları eğiten batılı uzmanlar görüntülendi.

Pentagon’dan gözdağı

Siyaset ve savunma uzmanları koalisyon tarafından yapılan bu eğitimlerin daha önce olduğu gibi Ankara’yı yine kızdıracağını belirtiyor. Ancak ABD terör örgütü PKK/YPG’yi korumaya devam ediyor. Son olarak ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı harekete geçmeme uyarısı yaptı. Beşar Esad Rus basınına verdiği röportajda, içinde terör örgütü YPG’nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin elindeki toprakları gerekirse güç kullanarak alacaklarını söylemişti. Pentagon sözcülerinden Kenneth McKenzie, ortaklarının vurulmasının kötü bir fikir olduğunu belirterek Esad’ı uyardı: "ABD ordusunu ya da koalisyon ortaklarımızı vurmak kötü bir politika olacaktır."Pentagon'dan gözdağı: Teröriste eğitim!


SDG’ye yeni sevkiyat

ABD liderliğindeki koalisyon terör örgütünün kurduğu örgütlere desteğini önceki gece PKK/SDG’ye yeni askeri sevkiyat yaparak gösterdi. Suriye’nin bir çok noktasında görüntülenen ve 100 TIR’dan oluşan konvoy ile SDG’ye mühimmat, silah ve askeri malzeme gönderildi. PKK/YPG/SDG’yi kollayan ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri sık sık terör örgütüne yakın Münbiç Askeri Meclisi gibi yapıları düzenli olarak ziyaret ediyor. Koalisyon yöneticileri son olarak geçtiğimiz hafta içinde Rakka’da SDG’ye bağlı Araplardan oluşan Suvvar Rakka Tugayı ile terör örgütü PKK/YPG arasında yaşanan ihtilafı çözmek için arabulucu olarak bölgeye girdi.