Peynir gemisi yürümüyor!

Göreve geldiğinde takımı ayağa kaldırmayı vadeden tecrübeli teknik adam, Koeman’ın gerisinde kaldı. Desteğini kaybeden hocanın geleceğini Trabzonspor maçı belirleyecek.

Peynir gemisi yürümüyor!
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe’nin Ersun Yanal’la birlikte çıkışa geçmesi bekleniyordu. Ancak sarı-lacivertlilerin sezonun ikinci yarısında en çok puan toplayan takım olacağını iddia eden Yanal’ın sözleri havada kaldı. Slogan sözleriyle dikkat çeken Ersun Yanal, 14 lig maçında 4 galibiyet, 7 beraberlik, 3 mağlubiyetle 19 puan toplarken, ikinci yarıda kazandığı 17 puanla 7. sırada kaldı. Tecrübeli teknik adam, sahaya sürdüğü kadrolar, yaptığı değişiklikler, oyun taktikleri sebebiyle yoğun şekilde eleştirilirken yakaladığı 1,32’lik puan ortalamasıyla 9 maçta 1,33’lük ortalaması olan geçiş dönemi hocası Erwin Koeman’ın da gerisinde kaldı. Fenerbahçe’yi son dönemde çalıştıran teknik adamlar arasında İsmail Kartal, 2,13 puan ortalamasıyla zirvede yer alırken, Daum, Aykut Kocaman, Vitor Pereira, Zico ve Lorant da Yanal’ı solladı.

Yolun sonu görünüyor

Üst üste gelen kötü sonuçlar bir yana, takımın sergilediği futbol, Ersun Yanal’ın kredisini hızla tüketirken Fenerbahçe yönetimi de tercih aşamasına geldi. Kurtarıcı olması beklenen Yanal, Kadıköy’deki Trabzonspor karşılaşmasında kurtuluş mücadelesi verecek. Tecrübeli teknik adam, takımın hâlâ küme düşme hattında olması sebebiyle arkasındaki desteği kaybederken, Trabzonspor maçı başta olmak üzere son beş haftada alınacak sonuçlar Yanal’ın geleceğini belirleyecek. Ersun Hocaya yönelik eleştirilerin yönetim kanadında sesli olarak dile getirildiği bu süreçte Samandıra’da da soğuk rüzgârlar esiyor. Yanal, takım üzerindeki otoritesini büyük ölçüde kaybetmiş durumda. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncular motivasyon sorunu yaşarken, yedek kulübesine çakılı kalan isimler de kendi aralarında hocayı eleştiriyor. Gruplaşmaların yeniden başladığı sarı-lacivertlilerde Ersun Yanal’ı zorlu bir beş hafta bekliyor.

Çocuklara ne diyeceğim?

Tarihinin en kötü dönemini yaşayan Fenerbahçe, kalan 5 haftaya küme düşme hattının hemen üzerinde girerken, son alınan A. Alanyaspor yenilgisi Başkan Ali Koç’u çileden çıkardı. Samandıra’ya giden Başkan Ali Koç dünkü idman öncesinde teknik direktör Ersun Yanal ve futbolcularla bir toplantı yaptı. Yönetici Selahattin Baki ve Sportif Direktör Comolli’nin de yer aldığı toplantıda son derece üzgün ve kızgın olduğunu belirten Başkan Koç “Yarın (bugün) 23 Nisan ve ben çocuklara konuşma yapacağım. Peki, onlara ne diyeceğim? Bu duruma en çok onlar üzülüyor. Ben onlara bu durumu nasıl açıklayacağım?” diye sordu. Koç “Lütfen artık toparlanın ve kalan beş maçı da kazanın ve bu sezonu böyle bitirelim” dedi.

Tarihe geçeceksiniz!

“Böyle oynamaya devam ederseniz tarihe geçeceksiniz!” diye çıkışan Başkan Ali Koç oyunculara da özel uyarılarda bulundu. Tolgay Arslan’a performans düşüklüğünün sebeplerini soran Koç, yıldız isimden bir an önce toparlanmasını istedi. Mehmet Ekici’yle de görüşen Koç, Ankaragücü maçında gördüğü gereksiz kırmızı kartın kendisine yakışmadığını ve takımını en önemli maçlarda yalnız bıraktığını iletti. Taraftarların her maçta stadı doldurduğunu hatırlatan Koç “Siz söyleyin benim ya da onların yerinde olsaydınız ne yapardınız?” diye sorarken “Biz size moral vermek için basketbol maçlarına davet ediyoruz ancak hiçbiriniz gelmiyorsunuz” siteminde de bulundu.

Gözdesi Tolgay Arslan

Bu sezon Slimania, Benzia, Frey, Reyes, Ayew şoklarını yaşayan Fenerbahçe’ye son darbe Tolgay Arslan’dan geldi. Devre arasında büyük umutlarla transfer edilen Tolgay’a Ersun Yanal inatla sabrediyor ama sarı-lacivertli camianın sabrı taştı. Taraftarlar, ne hücumda ne savunmada bekleneni veremeyen Tolgay’ın kızağa çekilmesini istiyor.

Jailson’un da sabrı kalmadı

Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle yedek kulübesine çakılan Jailson isyan etti. İdmanlardaki formuyla göz dolduran ancak yedeklikten kurtulamayan genç sambacı, bu konudaki rahatsızlığını Yanal’a da iletti. Niçin forma şansı bulamadığını sorgulayan Jailson, hocasıyla özel bir görüşme yaparak kendisine fırsat verilmesini talep etti.

Serdar’da yırtık var

Fenerbahçe’nin tecrübeli savunmacısı Serdar Aziz’in sol arka adale zarında yırtık tespit edildi. A. Alanyaspor ile oynanan maçın ikinci yarısına devam edemeyen Serdar Aziz’in, tedavisine hemen başlandığı açıklandı. Millî futbolcunun 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.
Konular Spor Haberleri