Polis memuru, kurtardığı köpeği sahiplendi

Sıhke Gölü'nde buzları kırarak mahsur kalan yavru köpeği kucağına alıp kurtaran polis memuru, yapılan tedavinin ardından köpeği sahiplendi.

Polis memuru, kurtardığı köpeği sahiplendi
İHA'nın haberine göre Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Sıhke Gölü’nde yiyecek ararken buzun karılması sonucu kıyıdan yaklaşık 150 metre ileride mahsur kalan ve Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde görevli Burak Ökten tarafından kurtarılan yavru köpek, Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Polis memuru, kurtardığı köpeği sahiplendi

Tedavileri tamamlanan ve sağlığına kavuşan yavru köpeğin kurtarıcısı olan polis memuru Ökten, rehabilitasyon merkezinde ziyaret ettiği köpeği sahiplendi. Gerekli evrakları dolduran Ökten, bundan sonra köpekle birlikte yaşayacaklarını belirtti.

Adını "Buz" koydu

Köpeğin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen polis memuru Ökten, ‘‘Sudan çıktığında açıkçası çok ümidimiz yoktu. Çok baygın bir haldeydi. Hocalarımızın büyük özverisi ile hayata döndü. Olayı çok hatırlamak istemiyoruz ama köpeğin adını ‘Buz’ koyduk. Yakışacağını düşünüyorum. Tüm halkımız ve hayvanseverler adına Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi personeline, ayrıca hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ilişkin görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...