Pratik güzellik önerileri

Evde uygulayabileceğiniz doğal ve pratik güzellik sırlarıyla cildiniz ve saçlarınız her zamankinden daha da güzel olacak.

Pratik güzellik önerileri
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

İşte sizlere pratik öneriler.

TIRNAKLAR İÇİN BAKIM

60 saniyede mükemmel tırnaklara sahip olmak sorun değil. Tırnaklarınızın üstündeki oje artıklarını çıkarın, tüm tırnaklarınızın aynı uzunlukta olmasını sağlayın ve tırnaklarınızı limon suyuyla temizleyin.

BOZULAN BUKLELER

Bukleleriniz bir gece önceki etkisini kaybetti mi? Saçlarınızı yeniden bir saç köpüğüyle forma sokmanın tam sırası. Köpük sürdükten hemen sonra sıcak fön makinesiyle buklelerinizi canlandırın.

SOLGUN GÖZÜKMEYİN

Cilt renginiz solgun mu görünüyor? 1 adet muzu çatalla ezin, yüzünüze masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın.

PÜRÜZSÜZ CİLT ELDE ETME

1 tatlı kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı yoğurtla karıştırın. Karışımı 5 dakika bekletin ve sonra cildinize sürün.

Cildiniz çok hassas veya tonik kullanmak istemiyorsanız, sabah ve akşam gül suyuyla temizleyin.

DUDAK ÇATLAMASINA

Ciltteki yağ oranını dengeleyen içeriğiyle hindistancevizi kuru ve çatlamış dudakların tedavisinde de kullanılır. Hindistancevizi yağı cilt tarafından kolay ve hızlı emilir. Ayrıca yağdaki  E vitamini antioksidan etkisi yaratır.

GÖZ ALTI TORBASI İÇİN

Bir çay kaşığı nane ve çayı bir su bardağı sıcak suyun içine atarak karıştırıyoruz. Bir süre dinlenmeye bırakıp nane ve çayın çökmesini bekliyoruz, karışımın suyunu ayıkladıktan sonra posayı küçük bir bez içerisine koyarak gözaltlarımıza yavaşça uyguluyoruz.

CİLDİNİZDEKİ GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTÜN

Yüzünüze yumurta akı uygulayarak, büyümüş gözeneklerin neden olduğu siyah noktaları yok etmeye yardımcı olabilirsiniz. Yumurta akındaki bileşikler, cildinizin doğal pH seviyelerini düzenler ve yağ üreten bezlerin dengesini geliştirir.

- 1 yumurta beyazı

- 1 çay kaşığı limon suyu (5 mi)

- Yumurta akını çırpın ve çay kaşığı limon suyuyla karıştırın.

- Akşamları, makyajınızı çıkardıktan sonra, bu karışımı tüm yüzünüze uygulayın.

- 30 dakika kurumasını bekleyin ve sonra durulayın.


Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım