Profesyonel futbolcunun babalık heyecanı

İngiltere 1. Futbol Ligi'nde Wigan ile Doncaster arasında oynanan maçta ilginç bir olay yaşandı. Karşılaşmada iki gol atan Wigan'ın kanat oyuncusu Ryan Colclough, 60. dakikada oyundan çıkarak eşinin doğumuna yetişti.

Profesyonel futbolcunun babalık heyecanı
Sözcü'de yer alan habere göre Wigan’ın sahasında Doncaster’i ağırladığı ve 3-0 kazandığı İngiltere 1. Lig maçında bir babanın, eşinin doğumuna yetişebilmek için neler yapabileceği gözler önüne serildi. Film senaryosunu aratmayacak hikayede başrolü oynayan Wigan’ın kanat oyuncusu Ryan Colclough, önce 60 dakika dolmadan takımını rahatlattı, sonra da yeni doğan çocuğunu görebilmek için oyundan çıktı. Soluğu hastanede alan Ryan Colclough, formasını bile çıkarmadan oğlunu kucakladı.

Ligde lider Shrewsbury’yi takibini sürdürmek için mutlak kazanması gereken maçın 40. dakikasında Joe Wright’ın kendi kalesine attığı golle öne geçen Wigan, 45. dakikada Ryan Colclough ile soyunma odasına 2-0 önde girdi. Soyunma odasında takım konuşması yapılırken doğum yapacak olan eşinin hastanede olduğunu öğrenen Ryan Colclough, yine de ikinci yarıya çıktı. Aklının bir yanı oynanan maçta bir yanı da hastanede olan Ryan Colclough, 58. dakikada farkı üçe çıkaran golü ağlara bıraktı. Bu golden sonra takımının skor olarak rahatlamasıyla aklı tamamen hastaneye giden Ryan Colclough, teknik heyet tarafından 60. dakikada oyundan alındı.

Olayı anlatan Wigan Yardımcı Antrenörü Leam Richardson “Eşinin doğum yapmak için hastaneye kaldırıldığını devre arasında gelen bir mesajla öğrendik. Hepimiz insanız… Hayatta önceliklerimiz var. İkinci golü atar atmaz oyundan aldık. Çünkü aklı başka bir yerdeydi. Herkesin bireysel isteklerine saygı duymak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Wigan Başkanı David Sharpe da resmi Twitter hesabından Ryan Colclough’un üzerinde forma, kucağında yeni doğmuş bebeği ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak futbolcusunu tebrik etti.

Profesyonel futbolcunun babalık heyecanı
Konular Spor Haberleri