Saçlarınıza bakım zamanı

Saçlarınızı hızlı uzatmak ve bakım yapmak istiyorsanız hemen mutfağa gidin ve dolabınızın kapağını açarak pratik işlemlere başlayın.

Saçlarınıza bakım zamanı
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI VE LİMON SUYU

Hindistancevizi yağı ve limon suyu saçların hızlı uzamasını sağlayan en önemli iki bileşendir.

Hindistancevizi yağı, saçların kırılmasını önler ve böylece büyümesine izin veren yağ asitleri ve lorik asitle doldurulur.

Hindistancevizi yağı saç foliküllerine nüfuz ederek sadece içerden nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda ısı ve çevresel zararlardan korur.

HAZIRLANIŞI:

2-3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı… Hindistan cevizi yağını bir mikrodalgada birkaç saniye ısıtın. Sıcak hindistancevizi yağıyla saçlarınıza ve saç diplerinize masaj yapın ve bir gecede bırakın. Ertesi sabah hafif bir şampuanla yıkayın. Bu rutini haftada iki kez izleyin.

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI, YUMURTA SARISI, BAL

MALZEMELER

- 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 yumurta sarısı
- Saç boyama fırçası

YAPILIŞI

Hindistan  cevizi yağı, bal ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. Saç boyasını, saç boya fırçasıyla, saçınızın üzerine uygulayın. Saç derisini parmaklarınızla birkaç dakika masaj yapın. Maskeyi bir saat bekletin. Soğuk su ve hafif bir şampuanla yıkayın. Bu rutini haftada bir kez izleyin.

LİMON SUYU FAYDALARI

Limon suyu saç köklerini temizlemek ve saçlarınızın büyümesini engelleyen gözenekleri açmak için mükemmel çalışır.  Antifungal özelliklere sahip olduğu ve sebum üretimini kontrol ettiği için kafa
derisi sağlığını korur.

ŞAMPUANLI LİMON SUYU

MALZEMELER:

- 1 kaşık limon suyu, şampuan

YAPILIŞI

Avucunuzun içine 2-3 pompa şampuanı atın.  Üstüne limon suyunu dökün ve parmağınızla hafifçe karıştırın.

KEPEĞE KARŞI KÜR MALZEMELER

MALZEMELER:

- 1 çorba kaşığı limon suyu… 
- 3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı...

YAPILIŞI:

Limon suyu ve hindistan cevizi yağını birlikte karıştırın. Bu karışımı saç derisine ve saçınızın uzunluğuna göre masaj yapın. Bir saat bekletin. Ardından bitkisel bir şampuanla yıkayın.

Yasemin MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım