Sağlık ve lezzet balkabağında

Hem cildi güzelleştiriyor hem de kalp krizi riskini azaltıyor. Kış mevsiminin sağlıklı ve lezzetli tatlısı balkabağının diğer faydalarına bakalım mı?..

Sağlık ve lezzet balkabağında
Akşam Gazetesi'nden Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

A vitamini:

Balkabağının turuncu renginin ana kaynağı olan Beta karoten vücudumuzda A vitaminine dönüştürülerek işlev gösterir. A vitamininin bağışıklık sistemimizin çalışmasında, göz ve cilt sağlığımızın korunmasında ve gelişmesinde önemli etkileri vardır. Yapılan birçok yeni çalışma A vitamininin antioksidan etkinliğinin kanserle savaştığını gösteriyor.

Potasyum:

Potasyum zengini sebzelerden biri olan balkabağı yüksek tansiyon hastaları için lezzetli bir yiyecektir. Potasyum, vücudumuzdaki su ve mineral dengesinin korunmasında etkilidir. Yüksek tansiyon hastalarında yeterli miktarda potasyum tüketmek, önemli fayda sağlar. Yeterli potasyum almak, aynı zamanda inme ve kalp krizi riskini azaltır...

C vitamini:

Balkabağı aynı zamanda önemli ölçüde C vitamini içerir. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirip hastalıklardan korunmamıza yardımcı olan C vitamini, aynı zamanda cilt sağlığımız için de oldukça önemli. Cildimizin gençliğini ve esnekliğini sağlar, kollojen yapımında C vitamini önemli ölçüde bulunur.

E vitamini:

Çok güçlü bir antioksidan olan E vitamini, hücre yapısının bozulmasını, damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırdığı gibi cildi güzelleştirir.

Magnezyum:

Cildin, saçların ve tırnakların daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayan magnezyum, aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Ayrıca sinir sistemimizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Nil Şahin GÜRHAN / Akşam Gazetesi