Şarkıcı Altay'ın pilotluk hayali!

Uzun süren sessizliği Kasım ayında çıkardığı ‘Bi’şey Söyle’ parçasıyla bozan Altay, bugünlerde piyasaya sürdüğü ‘Bay Bay’la sevenlerinden tam not aldı.

Şarkıcı Altay'ın pilotluk hayali!
Altay'ın Akşam'da yayınlanan röportajı..

-Sohbetimize ilk olarak yeni albümünüz “Bay Bay”la başlayalım diyoruz. Sevenlerinizin karşısına nasıl bir projeyle çıktınız?


Albüm repertuvar çalışmasına başlayalı yaklaşık 1 sene oldu. Biz ilk önce “Bi’şey Söyle” isimli şarkımızı dijital ortamda piyasaya çıkardık. Aslında onu da bu şarkılarla beraber çıkartacaktık ama bizi şarkı çok heyecanlandırdığı için bir an önce dinleyiciyle buluşturmak istedik. Kasım’da “Bi’şey Söyle” şarkımızı dinleyiciyle buluşturduk. Şimdi de “Bay Bay” isimli şarkımıza klip çekip, sevenlerimizin beğenisine sunduk.

-Albümde yer alan “Bi’şey Söyle” şarkısı müzikseverler tarafından büyük beğeni topladı. Bu ilgiyi bekliyor muydunuz?

Başta Fatih Veli olmak üzere İskender Paydaş, İmre Haydaroğlu, şarkıda enstrümanlarıyla bize can veren bütün müzisyen arkadaşlarım, ofisteki arkadaşlarım, sevgili menajerim Murat Doyran, yapımcımız Polat Yağcı herkese çok teşekkür ediyorum. Biz hepimiz bu şarkının ve albümün çok başarılı olacağına inandık. “Bay Bay”ın ve diğer şarkıların da çok başarılı olacağını düşünüyoruz ki inşallah öyle olur.

AMATÖR RUHUMU HİÇ KAYBETMİYORUM

-Bu işe ilk başladığınız zamanla şimdiki hisleriniz arasında nasıl bir fark var?

Bu işe ilk başladığım zamanki heyecanım ile şimdiki heyecanım arasında hiçbir fark yok. Hatta şimdi daha da heyecanlıyım. Çünkü başarılı olmak için daha çok çaba sarf ediyorum. İlk başladığım zamanki o amatör ruhu hiç kaybetmiyorum. Şu anda röportajda bile heyecanlıyım ki sahneye çıkmadan önce yıllarca çalıştığım yer de olsa heyecanlı oluyorum. Benim başarılı olmamdaki en büyük etkenler, işimi çok seviyor, işime çok özen gösteriyor, işime saygı duyuyor olmamdır. Bu yüzden bu heyecanın hiçbir zaman bitmeyeceğini düşünüyorum.

-Müzikte var olmak için nasıl bir yol izlediniz?

Küçükken hep şarkı söyleyen bir çocuktum ve bağlama çalarak müziğe başladım. Hiçbir zaman çok şöhret olacağım diye müzik yapmadım. Hep çok başarılı işler yapmak için müzik yaptım ve hala da bunun için uğraşıyorum. Amacım nefes aldığım ve sağlığım yerinde olduğu sürece şarkı söyleyebilmek

-İnsanlar sizi çok seviyor. Gece programlarınızı kaçırmıyor. Nedir bu ilginin sırrı?

Ben ilk müzik yapmaya başladığım zamandan bugüne kadar hep canlı müzik yerlerinde çalışarak kariyerimi oluşturdum. Lise döneminde konservatuvar zamanlarında hep çalıştım. İki gitarla veya orkestra kurup arkadaşlarla beraber çalıştık. O yüzden de insanların kafasında hep gece kulübü, çok eğlendiren bir Altay intibası var. Ben de zaten bunu yapabildiğim, böyle bir yeteneğe sahip olduğum için Allah’ıma binlerce kez şükrediyorum.

HER ŞARKININ AYRI BİR LEZZETİ VAR

-Son dönemde yapılan albümleri nasıl buluyorsunuz?


Bazıları tuzlu, bazıları biberli, bazıları sulu, bazıları fırında pişmiş yani her şekilde albüm yapılıyor. Yemeklerden örnek verdim çünkü her şarkının ayrı bir lezzeti var. O yüzden herkese hitap eden şarkılar var. Yani sen her gün aynı yemeği yemiyorsun. Şarkılar da böyle. O yüzden çeşitlilik ve çokluk var. Bunun da böyle olması çok güzel. Son dönemdeki şarkılarda da yapılan bu tarzların çeşitliliği, sanatçıların başka arayışlar içinde olması çok güzel bence.

HEDEFİM HALK KONSERLERİNE ÇIKMAK

-Müzikal anlamdaki hedefleriniz nelerdir?


Şu ana kadarki tüm hedeflerime ulaştığımı ve bundan sonraki koyduğum hedeflere de inşallah ulaşabileceğimi düşünüyorum. Bundan sonra daha çok halk konserlerinde çıkmak, daha çok insanlarla bir arada olmak istiyorum. Çünkü zaten diğer taraftan gece kulüplerinde ya da ekstra dediğimiz işlerde çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz

-Müzisyen olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdiniz?

İyi ki müzisyen olmuşum ama müzisyen olmasaydım pilot olmayı çok isterdim. Hayalim savaş pilotu olmaktı. 
Konular Röportaj