Talihsiz Gizem'in ailesini isyan ettiren karar!

İzmir’in Buca ilçesinde okuldan evine dönen 9 yaşındaki Gizem’e aracıyla çarparak ölümüne neden olan sürücü 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Toker ailesinin avukatı Metehan Yeğen, “Yolun kenarından yürüyen küçük kız, karşıya geçiyor gibi gösterilmiş. Bu olay kazadan öte bir cinayet” dedi.

Talihsiz Gizem'in ailesini isyan ettiren karar!
Yeni Asır Gazetesi'nden Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'de, şehit amcasının adını taşıyan caddede hızla giden bir aracın altında kalarak son nefesini veren 9 yaşındaki Gizem'e çarpan sürücü Berkant D. 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın karar kesinleşmediği için halen elini kolunu sallayarak dolaştığını aktaran avukat Metehan Yeğen, jandarmanın usulsüz beyanı ile hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda sanığın da bu nedenle 2 yıl gibi az bir ceza aldığını iddia etti. Yeğen, Berkant D'ye en üst sınırdan ceza verilmesi için itirazda bulunduklarını söyledi.

Buca Kaynaklar Mahallesi'ndeki kaza, 21 Kasım 2016'da Şehit Zeki Toker Caddesi'ndeki Zeki Püskülcü İlkokulu yakınında meydana geldi.

Dersten çıkıp 500 metre uzaklıktaki evine doğru yaya olarak giden 4. sınıf öğrencisi Gizem Toker'e, Torbalı yönüne giden sürücü Berkant D. çarptı. Talihsiz kız hastane yolunda öldü. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan sürücü İzmir 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, adli kontrol şartlarını ihlal etmesine rağmen 2 yıl hapis cezası aldı.

Fahrettin-Meryem Toker çiftinin avukatı Metehan Yeğen, yerel mahkemenin sadece sanık Berkant D'nin beyanları doğrultusunda rapor tanzim eden jandarma görevlisi A.K. ile E.Ç.'nin beyanları doğrultusunda karar verdiğini ileri sürdü.

GÖRGÜ TANIKLARI NEREDE?

Trafik Yönetmeliği gereğince A.K. ile E.Ç.'nin kaza sonrası görgü tanıklarının beyanlarını alarak tutanağa geçirmesi gerekirken yönetmeliğe aykırı davrandığını öne süren Yeğen, "Bilirkişinin de dikkate aldığı, jandarmanın hazırladığı rapora göre; Gizem'in yaya geçidi bulunmasına rağmen yaya geçidini kullanmadığı için asli kusurlu, sürücü Berkant D'nin de tali kusurlu olduğu belirtiliyor.

Kazanın, Gizem yolun karşısına geçmek isterken mi yoksa 5,5 metre genişlikteki yolun kenarından evine giderken mi yaşandığı ile ilgili görgü tanıklarının beyanları dikkate dahi alınmamış.

Tanıklar, kaza anında Gizem'in yol kenarında yürüdüğünü söylüyor.

Sürücü de suçtan kurtulmak için mahkemede yalan beyanlar vermiştir. Gizem'in hayattan ve ailesinden bu şekilde koparılması taksirli kazadan öte cinayettir"
dedi.

SKANDAL TEKLİF

Tek çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Toker ailesi ise, "Sanık bizzat yakınları vasıtası ile muhtarımızı arayıp, '50 tane dana verelim, bu konu kapansın' teklifinde bulundular. Bize yaptıkları dana teklifini ya da para teklifi başka kimlere yaptı bilmiyoruz ama bu işin peşini bırakmayacağız. Bizim tek isteğimiz adaletin yerini bulması" diye konuştu.

ACI TESADÜF

Gizem Toker'in hayatını kaybettiği cadde, 1991 yılında Hakkari'de vatani görevini yaparken şehit düşen amcası Er Zeki Toker'in ismini taşıyor...