Tuğba Özerk: "Aşkı yazdığım şarkılarda yaşıyorum"

Sanatçı Tuğba Özerk, yeni single’i ‘Patron’u müzikseverlerin beğenisine sundu. Herkesin kendi hayatının patronu olduğunu söyleyen Özerk, samimi açıklamalarda bulundu.

Tuğba Özerk: "Aşkı yazdığım şarkılarda yaşıyorum"
Tuğba Özerk'in Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

‘Patron’ şarkınız nasıl ortaya çıktı?

‘Patron’
şarkısı bu defa bir değişiklik olarak benim değil, Murat Güneş’in eseri oldu. Biz aslında albüm hazırlıklarındayız ama Murat Güneş, bir ev toplantısı sırasında bu şarkıyı dinletince menajerim Banu Hanım’la bayıldık şarkıya... Enerjik ve beni anlatan bir şarkı... Beni tanıyanlar iyi bilir, ‘rahatsız ettiysek pardon’ lafındaki omuz düşük hava vardır ben de. Ne kadar zarif olsam da yerine göre bir tavrım vardır benim.

ESERLER BİRBİRİNE BENZİYOR

Sizin hayatınızdaki ‘Patron’ kim?


Eh haliyle bu tavırda olan insanın patronu da kendi oluyor. Patron benim yani…

Müzik piyasasında hep bir geriye dönüş var. İnsanlar artık yeni eserler üretemiyor mu sizce?

Eski çok güzel eserler var. Ben de zamanında seslendirdim ama besteci ve söz yazarı bir kişi de olarak hep üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Güzel olanlar dinleniyor ama birbirine de çok benzer eser var...

YOUTUBE KANALIM OLACAK

Kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz?


Birincisi dünyadan çok eser dinliyorum, çok okuyorum... Çocukluğumdan beri çok okurum, özellikle şiir vazgeçilmezim.

Bir de genç nesil neleri seviyor, araştırıyorum ve kendimi internet çağı için de hep geliştiriyorum. Mesela YouTube kanalımız için çok güzel projelerimiz var.

Bir şarkının başarısı aldığı ‘tık’larla değerlendirilebilir mi?

Bu tık olayı artık herkesi baydı bence. Ben gerçek kullanıcıya ulaşıp organik olarak ne dinlendiğine bakmayı tercih ediyorum. Zaten gerçek mi değil mi her şey belli oluyor. Bir şarkı arabalarda, radyolarda, televizyonlarda çalıyorsa halk benimsediyse, sanatçı konserler veriyorsa, tutmuş demektir.

BÜYÜK BİR AŞK YOK

Size aşk desek...


Aşk dünyanın en güzel şeyi… Ben gerçek aşkı bugüne kadar bulamadığıma inanıyorum... Aşkı yazdığım şarkılarda hep yaşıyorum. Belki de öylesine büyük bir aşk yoktur. Ama yine de aşk hep içimde… Yazmaya devam edeceğim, kim bilir belki bir gün bulurum...

EVLİLİKTEN KORKUYORUM

Evlilikten korkuyor musunuz?


Biraz korkuyorum sanki. Kolay şeyler yaşamadım. Ama her şey kısmet… İleride bakalım neler olur ama şu an yalnız olmaktan mutluyum. Ailem, dostlarım bana yetiyor.

YAPACAK ÇOK İŞİM VAR

Kendinizi hak ettiğiniz yerde görüyor musunuz?


Onun değerlendirmesini halk yapmalı bence. Ama benim bir duruşum yıllardır oturttuğum bir kariyerim ve hayata bakışım var. Şarkılarımın hepsi çok seviliyor, dinleniyor. Konserlerde hep bir ağızdan söyleniyor... Ne mutlu bana. Daha gencim ve yapacak çok işim var…
Konular Röportaj